DSC 1223
DSC 1223

Freyr Alexandersson: "Wij moéten winnen"

Freyr Alexandersson twijfelt er niet aan: “Wij moéten winnen.” Hij rekent niet op eventuele winst van Eupen tegen concurrent RWDM. “Het wordt 0-3 of 0-5 daar”, zegt hij. “Eupen is al in vakantiemodus. Wij zullen het zelf moeten doen.”

10/05/2024

“Dit is alweer de match van alles of niets”, beseft Freyr Alexandersson. “Om te kunnen winnen, moeten we geloven in onszelf en onze emoties onder controle houden. Dat is niet eenvoudig. Maar ik heb de spelersgroep zien groeien de voorbije weken. Ik geloof in onze kansen.”

De tegenstand is natuurlijk niet evident. Het is een goed spelend Charleroi dat bovendien thuis speelt. “Ik had maar één wens toen we op de kalender van de play-offs wachtten: de laatste match thuis spelen. Het was ons helaas niet gegund. Dan moeten we het maar zelf oplossen. Ik weet dat Charleroi veel goede voetballers heeft. Op RWDM (1-3) speelden ze vorige week de eerste helft bevrijd en ontspannen. Het zal straks niet anders zijn.”

“Het is ook een andere wedstrijd dan tegen Eupen”, weet de coach. “Toen moesten we alle twee winnen,we hadden allebei om ter meest stress. Nu spelen wij tegen een ontspannen ploeg. Maar toch kan het. Ik denk daarbij ook aan de bijna 1.000 supporters die ons zullen begeleiden. Wat onze supporters vorige wedstrijd tegen Eupen deden was top. Zij waren ‘De Man van de Match’. Dat was letterlijk ‘to support’, ondersteunen.”

ZONDER WASINSKI & KANA

Voor de trip naar Charleroi kan Alexandersson niet rekenen op Martin Wasinski, die ‘eigendom’ is van Charleroi en niet mag aantreden. Maar ook niet op Marco Kana die na zijn invalbeurt vorig weekend geblesseerd is uitgevallen. “Hij is out voor de rest van het seizoen.”

En de anderen? “Iedereen heeft pijn, iedereen heeft lichte blessures. Zo is dat op het einde van een seizoen. Maar iedereen wil er voor gaan.”

In de selectie komt ook Lynnt Audoor. “Een topkerel,” aldus de coach. “Hij had pech: hij sukkelde wat met blessures toen de ploeg vorm kreeg en won. Nu is hij weer helemaal klaar en verdient hij zijn selectie.”

Op verzoek van de pers kwam Freyr Alexandersson ook nog even terug op de kampioenstitel die de U18 behaalde. Hij was er samen met zijn assistent Jonathan Hartmann bij toen het team de beslissende match won. “Het was een mooie zege. Dat maakt die kerels sterker. Ik heb ze gefeliciteerd. Ik ga elke week een of meer keer samen met Jonathan naar de Jeugdacademie. Ik heb er een goed gevoel bij voor de toekomst.”

Maar eerst gaat het natuurlijk enkel en alleen om Charleroi-Kortrijk, de wedstrijd die in belangrijke mate kan beslissen in welke reeks KVK volgend seizoen zal spelen.