DSC 1223
DSC 1223

Freyr Alexandersson: ‘Wij hebben alles te winnen’

“Wij hebben alles te winnen, zij hebben alles te verliezen”, zegt Freyr Alexandersson vooruitkijkend naar het duel van zondagmiddag tegen Charleroi.

12/04/2024

“Voor hen is het al zo erg dat ze nog in de degradatiepoule zijn terechtgekomen. Als ze hier zondag verliezen, zal de druk daar nog groter worden. Zij hebben dus alles te verliezen, wij hebben alles te winnen.”

“Ik heb het tegen de spelers gezegd: “Als we verliezen van Charleroi, komen we op 8 punten en moeten we realistisch zijn: dan is het niet meer mogelijk om nog de eerste van de groep te worden want dan zijn er maar vier wedstrijden meer. Dan zullen we uiteraard nog spelen voor de tweede plaats. We zeiden vooraf dat we voor die tweede plaats zouden gaan, maar stel dat we winnen van Charleroi, dan is alles nog mogelijk en let wel: dat is ook wat we willen, hoor.”

Alle elf in topvorm

“We mogen Charleroi uiteraard niet onderschatten. Het is een ploeg met enkele hele goeie individuele talenten. We zijn gewaarschuwd en we zullen alle elf in topvorm moeten zijn om te winnen. Dat heb ik ook tegen mijn spelers gezegd”, aldus de coach.

Zijn team liet vorige zondag op Eupen twee punten schieten in het laatste kwartier. “Ik was ontgoocheld en kwaad. Als iedereen doet wat hij moet doen in de zone rond Charles Cook, mag de speler nooit aanleggen voor zijn afstandsschot. Zo hebben we twee punten verloren, maar achteraf moeten we zeggen: 1/ we waren beter dan Eupen en 2/ we zijn gestart met een punt op verplaatsing. In play-offs is dat nooit verkeerd.”

Fujii traint voluit mee, De Neve niet

Er is goed nieuws over de Japanse verdediger Fujii die al weken met een blessure aan de kant stond. Daar waar zijn landgenoot Tsunoda voor de rest van het seizoen out is na een operatie aan de quadriceps is Fujii weer goed voor een plaats in de selectie.

Twijfelgevallen zijn nog wel De Neve, Ambrose en Alebiosu. “Ik ben het meest optimistisch over Ambrose”, aldus Alexandersson. Dion De Neve die al sinds de wedstrijd op Anderlecht sukkelt met het schaambeen, kreeg een inspuiting en lijkt zondag nog net niet inzetbaar te zijn. Dat geldt ook voor Alebiosu, waardoor de ploeg geen overschot aan flankspelers heeft.

Komt daarbij dat Martin Wasinski – huurspeler van Charleroi – de beide wedstrijden tegen de Carolo’s niet mag spelen.

Maar de coach gelooft erin en strooit deze week met lof over Mark Mampassi: “Hij is week na week beter geworden en is absoluut top.” En dan is er ook nog dit: “Dit wordt een wedstrijd waarin het thuisvoordeel dankzij onze supporters net als bij de 1-0 tegen Charleroi in de reguliere competitie het verschil kan maken.”

Ik ben erbij!