DSC 1223
DSC 1223

Freyr Alexandersson: ‘We hebben een plan’

“Ook als je tegen zogezegd sterkere ploegen speelt, is er altijd een kans dat je wint. Die kans is er ook tegen Antwerp. We zullen slim moeten zijn. Maar we hebben een kans en we hebben een plan.” Alzo sprak Freyr Alexandersson.

08/03/2024

De enthousiaste coach weet wat hij daarvoor nodig heeft: “Het is een thuismatch. En we hebben de supporters achter ons. Echte supporters ken je als ze je ook steunen wanneer je het moeilijk hebt. Dat was tegen RWDM het geval: onze supporters stuwden ons naar voren wanneer we werden bijgehaald. Het was belangrijk.”

“Natuurlijk is Antwerp een goede ploeg met veel kwaliteitsvolle spelers. Ze weten hoe ze een moeilijke wedstrijd toch kunnen winnen. Maar we zijn gewaarschuwd,” zegt Freyr.

KADRI EN AVENATTI

De twee smaakmakers van de vorige speeldag waren Kadri en Avenatti, de ene met twee doelpunten en een assist, de andere met zijn bikkelhard werk – gestoeld op technische kwaliteiten – ten gunste van de ploeg.

Avenatti kreeg een nieuwe rol? “Ik probeer het beste uit onze spelers te halen”, antwoordt de coach. Dat was het geval met Avenatti als ‘een valse negen’.

Kadri was bepalend voor de wedstrijd? “Hij is tactisch sterk, is bovendien een goede clubspeler. Zijn vrijschopgoal en zijn penalty waren topklasse. Hij speelde ook wat dieper tegen RWDM.”

Silva klaar

Captain Joao Silva is klaar voor de wedstrijd. “Hij meldde zich zondag ziek, testte en begon toch, maar moest er bij de rust uit. We gaven hem maandag een dag vrij. Vanaf woensdag traint hij weer voluit mee met de groep.”

Wat met Fujii en Kana? “Fujii maakt ons optimistisch. Hij zal normaliter klaar zijn voor de Play Downs. Kana ook. We hopen dat hij eind volgende week kan aansluiten bij de groep op training.”

En Ambrose? “Hij zat vorige week in de selectie om desgevallend de laatste tien minuten te spelen indien het nodig was dat we scoorden. Maar ik wil dat Thierry 100% is voor de Play Downs. Daarom zal hij tegen Antwerp misschien niet in de selectie zitten. Hij moet de hele week hard trainen en is allicht nog vermoeid op matchdagen. Maar zijn tijd komt nog.”

Ik ben erbij!