DSC 1223
DSC 1223

Freyr Alexandersson: ‘‘We doen er alles aan om KVK te redden"

Iedereen bij KVK heeft deze week een knop moeten omdraaien. De verloren punten op Eupen en thuis tegen Charleroi zijn hard binnengekomen. Maar Freyr Alexandersson zegt dat de groep mentaal klaar is om verder te strijden.

20/04/2024

“De ontgoocheling na het verlies in de allerlaatste minuut was natuurlijk zwaar en frustrerend”, zegt hij. “Toch was er een verschil: in Eupen was ik niet tevreden over onze prestatie, tegen Charleroi was het al beter. We hebben de voorbije dagen zoals fysiek als mentaal een ‘refresh’ gedaan.”

Fujii & De Neve speelklaar

Er is goed nieuws vanuit de ziekenboeg. Thierry Ambrose is na zijn invalbeurt nu helemaal fit voor de strijd. Haruya Fujii die ook inviel, trainde de hele week voluit mee en is ‘fully fit’. En dat geldt sneller dan voorzien ook voor Dion De Neve, die ook tot de selectie zal behoren. Alleen voor Alebiosu is het nog zeker een wedstrijd wachten.

Het biedt de coach meer keuzemogelijkheden voor de wedstrijden die nog resten, te beginnen met het dubbele duel tegen RWDM.

Vraag van de pers tijdens de persconferentie: “Ga je voor 4 op 6 waardoor je 1 punt voor zou staan op RWDM?”

Freyr: “Dit zijn twee van de vier matchen die nog resten. Ik wil het liefst 6 op 6 halen. Dat jullie dit de belangrijkste match ooit noemen, vind ik overdreven. Als we de eerste wedstrijd onder mijn leiding op Standard hadden verloren of als we de laatste match op Anderlecht niet hadden gewonnen, hadden we met een veel grotere achterstand moeten starten aan de Play Downs. Sinds ik hier ben is elke match héél belangrijk. Maar één ding is zeker: we moéten zondag winnen. We hebben iedereen nodig: de clubleiders, de staf, de hele spelersgroep en zeker de supporters die net als tijdens de competitiematch tegen RWDM het verschil kunnen maken.”

Toen – begin maart – werd het 3-2 tegen RWDM, met onder andere een vrijschop- en een strafschopgoal van Kadri. “We spelen vrijwel tegen dezelfde spelers, er is wel een andere coach. Maar het belangrijkste bij beide ploegen is hoe mentaal sterk ze zijn voor de strijd. Ik kan jullie verzekeren: we doen er alles aan om KV Kortrijk te redden.”

Ik ben erbij!