DSC 1223
DSC 1223

Freyr Alexandersson: ‘Positieve trainingsweek’

Freyr Alexandersson houdt veel positieve gevoelens over aan de jongste trainingsweek. “We hebben zowel fysiek, mentaal als tactisch goed werk geleverd”, zegt hij. “Iedereen is zich bewust van het belang van het duel met RWDM.”

01/03/2024

“We weten hoe belangrijk drie punten zondag zijn”, beseft de coach. “Maar dit wil ik nu al zeggen: als we winnen zijn we nog niet gered, en als we verliezen zijn we ook nog niet uitgeschakeld. Dit is een tussenstap maar een hele belangrijke.”

Freyr bekeek al de heenwedstrijd tussen KVK en RWDM in het Machtensstadion waar 1-1 gelijk werd gespeeld. “Maar je kunt er niet veel mee: beide clubs hebben een andere coach en in beide teams staan andere spelers. Ik weet wel dat de nieuwe spelers die bij hen zijn aangekomen in januari goede spelers zijn. Dat geldt uiteraard ook voor ons.”

Dezelfde spelers als de voorgaande weken blijven nog met blessureleed aan de kant: Kana, Fujii, Seck en Challouk. Thierry Ambrose traint mee met de groep na zijn zware blessure die hem zes maanden aan de kant hield. “Ik overweeg om hem in de selectie te halen maar als hij speelt zal het uiteraard nog maar een korte periode zijn”, aldus de coach.

Tom of Lucas

Uiteraard was de eerste vraag tijdens de persconferentie wie in doel zal staan: Tom Vandenberghe of Lucas Pirard.

Tom was de hele heenronde de titularisdoelman die werd geroemd om zijn keeperswerk. Lucas verving hem tijdens zijn blessure met succes. Tom kwam terug en meteen ook weer in doel voor de wedstrijd op KV Mechelen.

Vraag van de pers: wie zal zondag in doel staan? Antwoord van de coach: “Ik heb al een beslissing genomen maar die houd ik nog voor mezelf. Wat ik kan zeggen is dat onze doelmannen in een heel positieve sfeer samen hebben getraind in het belang van de club. Ik heb dat enorm geapprecieerd. Ik heb ze in de toekomst nog allebei nodig.”

“Ik kan zeker wel zeggen dat we een sterke trainingsweek hebben doorgemaakt. Ik wil dat er sneller naar doel wordt getrapt, wat vooral in de laatste 25 dominante minuten op Mechelen niet gebeurde. Daar hebben we hard aan gewerkt, niet enkel vanuit de staf maar ook vanuit de spelersgroep zelf: iedereen maande iedereen aan om sneller te finaliseren.”

Ik ben erbij!