DSC 1223
DSC 1223

Freyr Alexandersson: "Op alles voorbereid"

“We hebben de wedstrijd tegen Eupen in detail voorbereid. We hebben voor alle situaties een aanpak voorzien. We zijn op alles voorbereid”, zegt Freyr Alexandersson.

03/05/2024

De situatie is gekend: als RWDM zaterdag niet wint, wordt KVK zondag tweede als het zelf wint. Als RWDM zaterdag wél wint, is Eupen door dat resultaat meteen zeker van degradatie. Toch moet KVK ook dan nog zien te winnen, want theoretisch kan RWDM een week later nog punten laten in  Eupen.

Er waren vele vragen van de persmensen in aanloop naar het zo belangrijke voetbalweekend dat eraan komt. Zoals:

  • Hoe zie je het verloop van het weekend, coach?

“Het zal gaan zoals het gaat zaterdagmiddag in RWDM-Charleroi. Wij hebben er geen vat op.”

  • Verwacht je dat Charleroi, dat nu zeker is van de redding, nog voluit zal gaan?

“Ik kan alleen maar zeggen dat het me ten zeerste zou verrassen dat Charleroi het anders zou doen dan in de vorige wedstrijden. De coach, de staf, de spelers zijn professionals met topkwaliteiten. Ze willen toch altijd winnen? Neen, daar maak ik me geen zorgen over.”

  • Zondag is Eupen op bezoek. Als RWDM zaterdag niet heeft gewonnen, kan Eupen ook nog tweede worden, met name als ze winnen van Kortrijk en een week later van RWDM.

“Dat is me bekend. We zijn op alle mogelijkheden voorbereid.”

  • Zou Eupen hier zondag nog doorgaan als het zaterdag al weet dat het zakt naar 1B?

“Ik kan  alleen maar zeggen dat ik daar twee jongens ken waarvan ik weet dat ze altijd willen winnen.

  • We speelden dit seizoen al drie keer tegen Eupen maar we wonnen nog niet.

“Ik kijk alleen naar de recente wedstrijd Eupen-Kortrijk. Wij verdedigden goed, wij hadden voldoende kansen om te winnen, we scoorden ook maar we gaven het naar het einde toe door een individuele fout weg. We waren toen omwille van die drie weken break ook nog niet voldoende speelklaar. Maar nu is het anders: we spelen IN Kortrijk, met ONS publiek achter ons. En ik kan je verzekeren: the boys are hungry.”

  • We staan dicht bij het seizoeneinde.

“Ja. Diverse spelers hebben kleine blessures die pijn doen. Ik heb ze gezegd: denk je dat de spelers in de Champions League niet met pijn spelen? Einde seizoen heeft iedereen wel wat. Dion De Neve bijvoorbeeld heeft nogal wat klachten, maar hij moet spelen met pijn. Anders ligt het voor Felipe Avenatti. Wij willen dat hij speelt, Felipe wil dat hij speelt, maar een volle wedstrijd is met zijn blessure onmogelijk. Hij kan wel een aantal minuten spelen met pijnstillers. Dat weten we.”

  • Is Kangwa volledig fit?

“Ja, nu wel. Hij kon een volledige week meetrainen. Zijn eigenaar Rode Ster Belgrado werd donderdagavond kampioen. Hij had er aandeel in: hij speelde er voor Nieuwjaar twaalf wedstrijden. We hebben hem gefeliciteerd. Hij vliegt!”

  • De supporters lijken er alleszins klaar voor.

“Ik heb ze bewonderd. Met zoveel supporters in Molenbeek, het heeft ons gesteund. Ik weet dat ze er zondag weer zullen zijn. We zullen onze supporters nodig hebben. Weet je, het kan zijn dat het onze laatste thuismatch van het seizoen is. Alles kan nu eenmaal in voetbal. Dan moeten we zien dat we met fierheid die laatste thuiswedstrijd spelen.”

  • Als jullie alsnog tweede worden, speel je de beslissende wedstrijden tegen Lommel of Deinze. Ken je die clubs al?

“Ja. Ik was op Zulte-Lommel en ook al twee keer in Deinze. Ik herhaal: we zijn op alles voorbereid.”

Ik ben er ook bij!