DSC 1223
DSC 1223

Freyr Alexandersson: ‘In de match blijven’

KV Kortrijk speelt zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie te gast bij Anderlecht. Het is meteen ook de laatste kans om nog punten te pakken voor aanvang van de Play Downs.

15/03/2024

“Elk punt kan op het einde van de Play Downs het verschil maken”, beseft Freyr Alexandersson. “Wat er ook gebeurt, het belangrijkste is dat je in de match blijft. Tegen Union was dat niet het geval. Het is de enige wedstrijd waarover ik niet tevreden ben. Vorig weekend tegen Antwerp stonden we 1-0 achter maar je moet ervoor blijven gaan in het besef dat je altijd wel een kans krijgt. Op het einde was er het schot van Kangwa dat maar nipt over ging. Ook op Anderlecht moeten wij er alles aan doen om tot het einde te strijden voor winst of een gelijkspel.”

“We weten natuurlijk dat ze in de goede flow zijn. Ze hebben een gewoonte van winnen aangekweekt en dat creëert vertrouwen. Ik zie ook dat ze tien internationals in hun basiself hebben. Maar het blijft een voetbalwedstrijd.

Freyr Alexandersson ontmoet in Anderlecht ongetwijfeld Jesper Fredberg, de CEO Sports van Paars-Wit. “Ik ken hem goed. We hebben elkaar gevolgd in onze carrières. Hij heeft op Anderlecht de juiste spelers aangetrokken.”

De persmensen wezen erop dat in tegenstelling tot een vast gebruik de wedstrijden op de laatste speeldag dit keer niet op hetzelfde moment worden gespeeld. Kortrijk komt al op zaterdag eerst aan de beurt, RWDM kent dus de uitslag voor zij later in het weekend aan de slag moeten.

“Ja, ik was verbaasd toen ik dat vernam. In Denemarken spelen ze zondag om 17 uur allemaal tegelijk de laatste wedstrijd. Tien jaar geleden zou ik daarover lawaai hebben gemaakt, maar nu stel ik het alleen maar vast,” aldus de coach.

VIER GELE KAARTEN

Twee spelers van KVK staan al enkele weken met vier gele kaarten. Als ze zaterdag een vijfde incasseren, zijn ze de eerste wedstrijd van de Play Downs geschorst. Gebeurt dat niet, dan vallen hun kaarten – zoals voor iedereen – weg bij de start van de Play Downs.

Laat Alexandersson dan Joao Silva en Abdel Kadri aan de kant op Anderlecht? “Neen, dat doe ik niet. Elk mogelijk punt is belangrijk, ook een op Anderlecht. Ik ga met mijn sterkst mogelijke elftal.” De coach is duidelijk.

Hij mist nog wel Fujii, Kana en Seck die hij over drie weken fit en wel erbij wil hebben bij de start van de Play Downs.

Oefenmatch & Stage

Na de wedstrijd op Anderlecht duurt het drie weken voor de Play Downs van start gaan. Maandag wordt de kalender daarvan bekendgemaakt. Tijdens die drie weken gaan de club en de groep tot het uiterste om klaar te zijn voor wat komen zal.

Komende dinsdag traint een groep in de voormiddag en speelt een andere groep een oefenwedstrijd op Francs Borains. De daaropvolgende week gaat het hele gezelschap op stage naar het Nederlandse Mierlo. De derde week wordt getraind in eigen huis.

Maar eerst en vooral is er nog de laatavondtrip naar Anderlecht.