DSC 1223
DSC 1223

Freyr Alexandersson: ‘Het zal met veel emoties zijn’

“Het zal met ups-and-downs en met veel emoties zijn”, voorspelt Freyr Alexandersson vooruitkijkend naar de Play-Downs die zondag van start gaan.

04/04/2024

“Het wordt uiteraard niet gemakkelijk, dat zullen alle vier de betrokken clubs je vertellen. Maar we hebben vertrouwen.”

Dat KVK tegen Eupen slechts 1 op 6 heeft gehaald in de reguliere competitie, zoals de pers tijdens de persconferentie aanhaalde, is geen richtpunt. De thuiswedstrijd (1-3) kwam er heel vroeg in het seizoen en ook de terugmatch kwam er nog voor Nieuwjaar, dus nog voor Freyr Alexandersson het roer in handen had.

“We moeten heel ernstig en vooral heel bescheiden zijn voor onze trip naar Eupen”, zegt de coach. Het team reist zaterdag al richting Oost-België om zich optimaal voor te bereiden op het belangrijke duel.

En wat de kansen voor de redding zijn? “Ik zou verbaasd zijn als iemand nu zou zeggen dat KV Kortrijk méér favoriet is dan Charleroi dat met een voorsprong van 5 punten start. Maar in voetbal is alles mogelijk. Ik ben in ieder geval al blij dat we in de huidige situatie zitten, die is al veel gunstiger dan toen we in januari van start gingen. Maar dit is een nieuw hoofdstuk en we staan waar we wensten. Ik hoopte 12 punten te halen uit de voorbije 10 matchen, we pakten er 14.”

Zonder Japanners

De trip naar Eupen moet zonder onze twee sterke Japanse verdedigers. Het slechtste nieuws komt er over Tsunoda. De Japanse landskampioen werd afgelopen woensdag geopereerd aan de hamstring, vergelijkbaar met de ingreep die Kevin De Bruyne onderging en hem vier maanden van de velden hield. Tsunoda komt dus niet meer in de selectie dit seizoen.

Fujii is wel zo goed als fit maar nog niet om zondag al op het veld te staan. Hij heeft nog wat extra tijd nodig om helemaal speelklaar te zijn.

Boost benutten

KVK moet de boost benutten die het drie weken geleden meekreeg na de winst op Anderlecht. De spelersgroep kende een gunstige stage in Nederland en kreeg tevoren enkele dagen vrij.

“Ik profiteerde van dat moment om voor het eerst in drie jaar nog eens naar IJsland te gaan”, vertelt Freyr over zijn korte trip naar zijn geboorteland. “We verbleven er in het zomerhuis van mijn vader. Het was goed om er drie dagen samen te zijn met mijn gezin. Ik kreeg nogal wat vragen van de IJslandse pers voor interviews maar ik heb er de voorkeur aan gegeven om bij mijn gezin te zijn. Ik kan jullie wel zeggen dat we intussen behoorlijk wat fans hebben in IJsland.”