DSC 1223
DSC 1223

Freyr Alexandersson: "Goed dat het meteen weer tegen RWDM is"

“Ik heb het nog nooit meegemaakt dat je de volgende wedstrijd meteen opnieuw weer tegen dezelfde tegenstander moet spelen, maar ik ben er wel heel blij mee”, zegt Freyr Alexandersson. “We weten dat we de vorige wedstrijd in feite de betere waren en dat we nu een nieuwe kans krijgen.”

26/04/2024

“Natuurlijk is er ontgoocheling binnen de spelersgroep na een wedstrijd die we altijd hadden moeten winnen. Het was extreem hard om dat te verteren. Maar ik stel vast dat iedereen de jongste dagen erg gefocust is en leeft met het geloof dat het nog kan.”

“Die drie doelpunten waren echte mokerslagen. Ze kwamen drie keer over en scoorden drie keer terwijl wij domineerden. Dit maakte ik ook nooit eerder mee. Hun eerste doelpunt was pech, veel carambol, maar hun tweede – een corner – scoorden ze door een grote fout van ons. De derde – de strafschop – was een grap. Als je hiervoor strafschop geeft, moet je er elke wedstrijd tien fluiten.”

“Toch zeg ik: ja we hadden tegenslag de voorbije drie wedstrijden, maar je moet het geluk zelf afdwingen, dat hebben we nagelaten.”

Freyr Alexandersson weet net als iedereen die met KVK begaan is, waar we voor staan: als we verliezen, degraderen we. Dat is dan definitief. “Dat wil niemand meemaken”, beseft ook de coach. “Daarom willen we strijden tot het einde. Om te beginnen zondag drie punten pakken op RWDM en dan kijken wat er nog op ons afkomt.”

Zo deed hij het met Lyngby

Tijd om terug te grijpen naar het seizoensslot van de vorige competitie in Denemarken. Twee speeldagen voor het einde stond Lyngby BK onder Alexanderssons leiding op zakken. Dit was de stand in de Relegation Round met zes teams: 4. Aalborg 27, 5. Horsens 27, 6. Lyngby 24.

Eindstand twee weken later: 4. Lyngby 28, 5. Horsens 28 (maar een slechter doelsaldo), 6. Aalborg 27. In totaal had Lyngby dat seizoen 14 punten goedgemaakt ,wat gold als een mirakel.

Avenatti & Kangwa heel onzeker

Felipe Avenatti heeft last van de adductoren, Kings Kangwa sukkelt met een spierprobleem in de dij. Beiden hebben pas op vrijdag in enige mate meegetraind. “Zij zijn zeer onzeker”, aldus de coach.

Ook Alebiosu blijft geblesseerd aan de kant, wat de wisselmogelijkheden qua flankspelers heel beperkt houdt.

“Toch wil ik aan iedereen zeggen dat wij het nog niet hebben opgegeven”, zegt Freyr. “Ik hoor dat er meer dan 500 supporters meereizen. Dat is fantastisch. Wij moeten er alles aan doen om die mensen te geven wat ook zij zo vurig wensen.”

Ik ben er ook bij!