DSC 1223
DSC 1223

Freyr Alexandersson: "‘De steun van een vol huis"

De persmensen merkten op dat Freyr Alexandersson vermoeid oogt na wekenlange stress. “Ik geef toe dat ik snak naar rust, maar eerst wil ik nog een mooi punt zetten achter deze merkwaardige competitie”, zegt de coach. “Dat kan alleen met de redding.”

24/05/2024

“Ik heb de wedstrijd tegen Lommel, die ik uiteraard ter plaatse zag, achteraf nog drie keer volledig bekeken”, verklapt Freyr. “Daarnaast hebben we een analyse gemaakt van een aantal detailmomenten en belangrijke fases gemonteerd om te tonen aan de spelers. Ik mag zeggen dat we er alles aan hebben gedaan om klaar te zijn voor deze wedstrijd.”

De spelersgroep trok de dag vóór de heenmatch in Lommel op afzondering naar Eindhoven, ook nu komt het gezelschap al de dag voor de wedstrijd bijeen voor de laatste afzondering van het seizoen. “Was de wedstrijd om 19 uur, dan hoefde het niet, maar aangezien we om 13.30u spelen is de planning helemaal anders. We moeten al in de voormiddag eten en dan is het goed dat we dat in een hotel kunnen doen. Bovendien is het altijd een pluspunt als je al vroeg met de hele groep samenzit.”

Vol huis

Dat het stadion al drie dagen voor de wedstrijd compleet uitverkocht is, is een extra. “Ik ben er zeer gelukkig om,” zegt Freyr. “Ik zei tijdens mijn eerste persconferentie dat ik het wou meemaken dat we voor een vol huis zouden spelen. Op het ideale moment gebeurt dat ook. Ik kijk uit naar het ‘rock-gebeuren’ in het stadion en ik onderschat zeker het belang niet van onze staantribune.”

KV Kortrijk start de return met een 0-1 voorsprong. “Het is een voordeel, al hadden we kansen om op 0-2 te komen, maar ik vind het toch een groot resultaat waar we moeten op bouwen.”

Kadri & De Neve fit

Het goede nieuws is dat alle spelers – waarvan het merendeel einde seizoen last heeft van lichte blessures – speelklaar zijn. Alleen Jonathan Afolabi ontbreekt: hij is vrijdagochtend afgereisd naar Dublin wegens ‘een persoonlijk drama in zijn vriendenkring’.

Kadri & De Neve die er tijdens de heenmatch af moesten, zijn beschikbaar. “Zij kunnen spelen, we weten niet hoelang en of ze zullen starten, maar ze behoren tot de selectie”, aldus de coach.

Journalisten vroegen hem of hij met Lyngby dat hij ‘wonderbaarlijk’ redde op de laatste speeldag, emotioneel ook hetzelfde meemaakte. “Inderdaad. Ook daar waren de laatste twee weken loodzwaar. Maar we hebben ons toen vanuit een onmogelijke situatie gered. Het is hier niet anders. Nu moeten wij het hier ook afmaken.”