DSC 6266
DSC 6266

"Fighting spirit"

Toen Joseph Akpala in oktober de ploeg coachte na het afscheid van Edward Still won KVK na een duel met veel inzet met 2-1 van Cercle Brugge. Twee maanden later is de Veekaa bij Cercle op bezoek. “Het moet met dezelfde middelen”, zegt Akpala. “Met veel fighting spirit”.

19/12/2023

Een journalist merkte tijdens de persconferentie dinsdagmiddag op dat het gemakkelijker is om Cercle in eigen Kortrijks huis op een smaller veld aan te pakken dan op het brede terrein van Jan Breydel. “Zoals Cercle speelt, recht vooruit, maakt dat geen verschil,” zegt Joseph Akpala. “Waar het op aan komt is hetzelfde als bij onze thuismatch: inzet, alle elf werken voor het team, fighting spirit.”

“Ik besef dat het na enkele nederlagen moeilijk is voor sommige spelers om met een optimistische mentaliteit naar de volgende match te gaan, maar dat is het werk van mij en van de staf: om de jongens te doen geloven in hun kansen.”

“We kijken niet meer om naar Genk, we gaan voor de wedstrijd tegen Cercle. Elke wedstrijd is een andere. We willen voor Nieuwjaar nog punten pakken, te beginnen woensdagavond op Cercle,” aldus Akpala.

12 Gewonnnen, 12 verloren

Er is een merkwaardige statistiek rond de wedstrijden tussen Cercle en KVK in het Jan Breydelstadion. Beide teams wonnen er namelijk 12 keer, wat uiteraard een positief cijfer is voor de Veekaa.

De jongste twee seizoenen werd wel telkens met 2-0 verloren, maar de seizoenen die daaraan vooraf gingen, noteerden we achtereenvolgens: 0-4 met twee goals van Chevalier en een van Matton en De Smet, 1-2 met twee goals van de huidige Cercle-captain Hannes Van Der Bruggen, 1-1 via Stojanovic, 1-3 remember Ajagun, weer Van Der Bruggen en Kage en in 2020-2021 nog 0-1 dankzij Selemani.

Maar het is vooral de 2-1 thuiszege dit seizoen die het KVK-gezelschap moed moet geven.

Ik ga mee