OHL KVK 0066
OHL KVK 0066

Felipe kent de weg

Felipe Avenatti kent de weg naar het doel van OH Leuven. Vorig seizoen scoorde hij liefst drie keer tegen de Vlaams-Brabanders.

26/01/2024

KVK had in het seizoensbegin wel thuis verloren met 0-2, maar toen Bernd Storck na de World Cup-break overnam, gingen de Kerels meteen twee keer winnen Aan Den Dreef. Eerst voor de Beker met 1-3 met doelpunten van Bruno, Keita en Avenatti, dan voor de competitie met 2-3, goed voor drie heel belangrijke punten dankzij goals van Sych en twee keer Avenatti.

Felipe, zaterdag nog matchwinnaar op Standard, kan dus ook weer heel nuttig zijn in eigen huis tegen OHL dat zich woensdagavond nog strijdvaardig toonde in het bekerduel tegen landskampioen Antwerp. Het verloor met 2-3 maar joeg tot het einde de gelijkmaker na.

KVK-OHL is letterlijk een kelderduel tussen de nummers laatste en voorlaatste. De Leuvenaars hebben 4 punten meer dan de Kortrijkzanen, zodat winst voor de Kerels een heuse must is om de kloof niet te laten uitbreiden, integendeel om die te dichten.

Sinds begin november vervangt de Spanjaard Oscar Garcia Marc Brys als coach van OHL. Hij heeft een stevig cv: Garcia speelde voor Barcelona, Valencia en Espanyol, werd als coach landskampioen met Maccabi Tel Aviv en twee keer met Red Bull Salzburg, redde Celta de Vigo en was geruime tijd coach van Brighton en Stade Reims waar hij op eigen verzoek vertrok om bij zijn dochter te zijn, die even later overleed.

Zes overwinningen

KVK en OHL speelden in het Guldensporenstadion vaak gelijk. Maar de Kerels wonnen ook 6 keer en verloren er slechts 2 keer.

Twee seizoenen geleden werd het 2-1 dankzij Sainsbury en de late winning-goal van Selemani. In 2018 ontmoetten beide teams elkaar in Play-Off 2, waarin KVK de tweedeklasser met 2-1 versloeg dankzij twee penalty’s van Teddy Chevalier.

Eerder werd ook eens met 1-0 gewonnen via Santini, met 2-0 langs Oussalah en Capon en met 1-0 in een tweedeklasseduel van het kampioenenjaar dankzij Brecht Verbrugghe en nog eerder met 4-1 met doelpunten van Nong (2), Jarakovic en Provoost.

Winnen is zaterdagmiddag 16 uur ook het ordewoord voor een hoogst belangrijke ‘kelderkraker’.

Steun onze Kerels!