WhatsApp Image 2022 08 06 At 7.58.43 PM
WhatsApp Image 2022 08 06 At 7.58.43 PM

Felbevochten gelijkspel tegen STVV

De tweede thuiswedstrijd spelen onze Kerels in een zonovergoten Guldensporenstadion. Met Selemani en Radovanovic in de basis en Vandendriessche die terugkeert in de selectie. Tegenstander van de dag is het stugge STVV.

06/08/2022
WhatsApp Image 2022 08 06 At 6.21.31 PM
WhatsApp Image 2022 08 06 At 6.21.31 PM

KV Kortrijk baas in openingsfase

Onze kapitein Kristof D’Haene lanceert Gueye meteen richting het doel van Schmidt maar onze spits zijn vizier staat nog niet scherp genoeg om tot een kans te komen. Het plan is duidelijk om meteen controle te nemen over de match.

Na het eerste kwartier zien we voor het eerst de bezoekers. Mory Konate klimt bij een corner het hoogst bij een corner maar de verdediging bij onze Kerels is meteen bij de les. Gianni Bruno krijgt vanop de flank een vrije kopkans aangeboden, Ilic heeft meteen een zweefduik in huis maar die is niet nodig, de bal gaat een klein metertje over.

Het duurt niet lang voor onze Kerels de Kanaries van weerwoord dienen. Faïz Selemani tovert een veraderlijk afstandsschot uit zijn sloffen wanneer hij Schmidt uit zijn kooi ziet staan, deze laatste redt in twee keer.

Onze Kerels krijgen op het halfuur de kans op het openingsdoelpunt. We krijgen een vlijmscherpe counter te zien die begint bij Mehssatou die mooi zijn flank afgaat en centraal de bal speelt naar Selemani die kan dan weer via een handig tikje Gueye lanceren één op één met Schmidt maar opnieuw kan Gueye het thuispubliek niet tot juichen brengen.

Enkele minuten later zien we hetzelfde aan de andere flank. Keita schakelt de hele verdediging van de Kanaries uit met een prachtige dieptepass waarop we opnieuw een één tegen één situatie krijgen, deze keer met Mbayo aan het kanon. Het rookkanon blijft stil. 0-0 bij de rust.

WhatsApp Image 2022 08 06 At 6.23.20 PM
WhatsApp Image 2022 08 06 At 6.23.20 PM

Grote kansen blijven uit

De tweede helft start net als de eerste. Onze Kerels gaan meteen naar voor met veel volk maar van echt gevaar kunnen we niet spreken. We zijn op het uur wanneer Belhocine vers bloed brengt in de wedstrijd met Kevin Vandendriessche en Bilall Messaoudi.

Al zijn het eerst de bezoekers die komen aandringen op de openingsgoal. Koita heeft enkele opties om een voorzet te trappen maar denkt Ilic te verrassen met een zwieper maar ons sluitstuk blijft koel.

Het vuur zit nu volledig in de wedstrijd wanneer Kristof D’Haene tot twee keer toe kan aanleggen maar telkens komt hij eerder een verdediger tegen dan het net. Vanaf dat moment gaat het constant op en neer. Maar beide doelmannen beleven al bij al een rustige namiddag.

Onze Kerels doen er nog alles aan om de drie punten te pakken maar uiteindelijk is het STVV die nog het dichtst bij een goal komt. Zo eindigt deze felbevochten wedstrijd zoals ze begon: 0-0.

Volgende zaterdag maken we de verplaatsing naar vicekampioen Union. Op 28 augustus ontvangen we dan Standard voor de volgende thuiswedstrijd.

Stem KVDM Social Media KVKSTV
Stem KVDM Social Media KVKSTV

STEM NU OP JOUW UNIBET KEREL VAN DE MATCH

Onze Kerels hielden de Kanaries onder controle. Wie jouw Unibet Kerel van de match wordt, daar hebben jullie controle over.

Stem nu tot zondag 12u op jouw Unibet Kerel van de match!

Stem hier!
WhatsApp Image 2022 08 06 At 7.31.04 PM
WhatsApp Image 2022 08 06 At 7.31.04 PM

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Watanabe, Mbayo (77′ De Neve), Selemani, Keita (62′ Messaoudi), Sissoko, Gueye (62′ Vandendriessche), Dessoleil, Mehssatou, D’Haene, Radovanovic

Bank: Vandenberghe, Deman, Foubert, Messaoudi, De Neve, Vandendriessche, Silva, Bruno, Henen

STVV speelde met Schmidt, Al-Dakhil, Hashioka, Konate, Koita, Hayashi, Kagawa, JAnssens, Boya, Leistner, Bruno

Bank: Coppens, Kaya, Van Dessel, Bauer, Teixeira, Librici, Brüls

Geel: Keita, Koita