WhatsApp Image 2024 03 03 At 20.58.52
WhatsApp Image 2024 03 03 At 20.58.52

Er is nog niets verloren!

KVK speelt de komende twee wedstrijden twee keer tegen RWDM. Het zou weleens kunnen dat het resultaat van die twee confrontaties bepaalt wie 2de wordt in de Play Downs en zo nog uitzicht heeft op het behoud.

20/04/2024

Zondag om 16 uur ontvangt KVK zijn tegenstander RWDM, een zondag later is de Veekaa om 19.15u op bezoek in Molenbeek. De inzet: 6 punten. Het huidige verschil: 2 punten.

Mochten KV Kortrijk en RWDM bij de eindafrekening eindigen met evenveel punten, dan krijgt de Veekaa het voordeel omdat het beter eindigde in de reguliere competitie. Maar uiteraard is ook Eupen nog in de strijd betrokken. De Oost-Duitsers hebben dan weer het voordeel tegenover KVK en RWDM.

KVK kan zich voor zijn duels met RWDM sterken aan de resultaten tijdens de reguliere competitie: toen speelde het 1-1 gelijk in het Brusselse en won het (op 3 maart jl.) met 3-2 in eigen huis.

Het offensief ingestelde team dat in het Guldensporenstadion het scherpe duel won, bestond uit: Pirard – Mehssatou, Mampassi, Silva, Tsunoda (nu geblesseerd out), De Neve (de voorbije weken niet inzetbaar) – Sissako, Avenatti, Kadri – Afolabi, Davies. Invallers waren: Wasinski, Ojo, Alebiosu (nu geblesseerd), Bruno en Malinov.

Het wedstrijdverloop was niet voor hartlijders. KVK kwam vroeg op voorsprong via topscorer Davies maar Biron maakte halfweg de eerste helft gelijk. In de 63ste minuut scoorde Kadri dankzij een schitterende vrijschop de 2-1 maar twee minuten later stond het alweer gelijk. Snel kon Kadri evenwel de winning-goal scoren vanop de stip.

Eerder in het seizoen had de Veekaa 1-1 gelijk gespeeld in het Edmond Machtensstadion dankzij een vroege goal van Ojo, gevolgd door de gelijkmaker van Camara.

Het komt er duidelijk op aan om een voorsprong bij te houden, wat in de Play Downs al een probleem was, zowel in Eupen als tegen Charleroi.

RWDM, sinds de Play Downs geleid door Yannick Ferrera, heeft zijn start niet gemist: het speelde 0-0 op Charleroi waar het een strafschop en een open doelkans miste, en het won vorig weekend met 3-1 van Eupen.

KVK leeft nog!

Let wel: KVK is nog niet uitgeschakeld. Er is nog niets verloren met het oog op een tweede plaats die toegang verleent tot een ultiem dubbel duel met een tweedeklasser. Daarvoor moet KVK evenwel best minstens 4 op 6 halen tijdens de twee confrontaties met RWDM die eraan komen. Meer mag zeker ook!

Daarna volgen nog twee wedstrijden: thuis tegen Eupen, uit bij Charleroi. De komende twee speeldagen staat Eupen evenveel keer tegenover Charleroi. RWDM ontvangt op zijn beurt nog de Carolo’s en reist op de slotdag naar Eupen. Om maar te zeggen dat alles nog altijd mogelijk is.

Daarom is het ontzettend belangrijk dat de KVK-supporters er ook zondag bij zijn. Voor het competitieduel tegen RWDM waren we met 7.352. Die opkomst moeten we nu ook op zijn minst halen om de ploeg na een mindere tweede helft tegen Charleroi weer op het goede spoor te zetten.

Ik ben erbij!