DSC 8727
DSC 8727

"Enkele wijzigingen"

“We hadden een zeer goede trainingsweek”, prijst Freyr Alexandersson. “Na de nederlaag tegen Union hebben we veel gepraat, in groep en individueel. Voor de wedstrijd op Mechelen voorzie ik enkele wijzigingen.”

23/02/2024

“Ik heb veel met de spelers gepraat. Ik zag bij sommigen na de 1-0 een lichaamstaal waar ik niet van houd. Maar hun reacties waren briljant: ze begrepen wat ik wil en ze zullen hun verantwoordelijkheid nemen,” zegt de coach.

Hij was na de nederlaag tegen Union niet tevreden over de eerste 20 minuten (0-2), wel over de manier waarop er nadien werd gereageerd. “Ik heb donderdagavond nog eens gezien hoe sterk dit Union wel is. Ik was onder de indruk van hun prestatie in Frankfurt. Zeg me niet dat Union beter is dan wij, dat weet ik zelf ook wel, maar ik heb geleerd dat er zelfs tegen een sterker team altijd een weg is om iets te behalen. Alleen: iedereen moet dan wel in dezelfde richting meegaan.”

Tijdens de persconferentie had Freyr het ook over het feit dat er intussen al meer dan 500 supporters meereizen naar Mechelen. “Ik ken deze club. Zelfs na twee nederlagen geeft niemand op. De band tussen supporters en spelers is hier optimaal.”

Er werd meteen geopperd dat er na de trip naar Mechelen nog drie wedstrijden resteren in de reguliere competitie waarvan twee thuis, tegen RWDM en Antwerp. “Het zijn twee belangrijke thuismatchen, maar hier in dit stadion hebben wij altijd een goede kans om punten te pakken. We moeten naar de Play Offs toe gaan met het gevoel dat we het in eigen handen hebben. Dat moeten we nu bewijzen.”

Tom is weer fit

Het ging ook nog even over de posities van de flankspelers. “Mijn optie is om met Mehssatou en Alebiosu enerzijds en Ojo en De Neve anderzijds tijdens de wedstrijd te kunnen wisselen nadat zij alles hebben gegeven. Flankspelers verbruiken immers veel energie. Ik besef wel dat Alebiosu na zijn blessure nog niet honderd procent is en ik weet dat we hem zeker nodig zullen hebben in de Play Offs.”

Goed nieuws is er van Tom Vandenberghe: de goalie traint weer voluit met de groep mee. Ook El Idrissy heeft de laatste twee dagen weer kunnen aansluiten. Fujii heeft daarentegen nog een maand nodig, Kana twee à drie weken, Seck is voor langere tijd out.

ABROSE IS BIJNA INZETBAAR

“Maar er is ook nog goed nieuws over Thierry Ambrose,” bericht de coach. “Hij is scherp bezig. Voor Mechelen behoort hij nog niet tot de selectie maar daarna zal hij er dicht bij komen als hij geen terugval kent na zijn zware achillespees-blessure.”

Het besef is er dat de trip naar KV Mechelen geen eenvoudige wordt. De Kakkers hebben sinds Nieuwjaar het meeste punten gehaald, nog niet verloren ook. Maar aan elke reeks komt nu eenmaal een einde en bij KVK leeft duidelijk het geloof in eigen kunnen.

Ik ga ook mee