BSM 8223
BSM 8223

Elsner zonder Palaversa en Derijck tegen Mechelen

Coach Luka Elsner moet het vrijdagavond tegen de bezoekers uit Mechelen doen zonder Palaversa en Derijck die beiden geblesseerd aan de kant staan. “Het wordt uitzonderlijk moeilijk”, weet hij, “maar met de steun van de supporters moeten we het kunnen halen.”

26/08/2021
BSM 7670
BSM 7670

ZONDER PALAVERSA EN DERIJCK

Ante Palaversa liep een spierscheurtje op, Timothy Derijck heeft nog te veel last van rugpijn. “Ik hoop dat beiden maandag weer bij de groep kunnen aansluiten”, zegt de coach.

Elsner is wel opgetogen met de komst van Abdel Kadri. “Hij heeft meteen laten zien dat hij talent heeft, hij is zeer handig met de bal, zoekt altijd de dubbelpas en gebruikt op die manier de andere spelers. Hij heeft fysiek heel weinig achterstand maar toch heeft hij uiteraard nog wat aanpassing nodig. Ik hoop dat hij op donderdag zijn aansluiting krijgt en dan is hij vrijdag beschikbaar voor de wedstrijd.”

Is Abdel een 10? “Nee, hij speelt iets lager. Hij is eerder een 8 tussen verdediging en middenveld en ook tussen middenveld en aanval. Hij is intelligent, spreekt Frans en zal dus gemakkelijk integreren. Tot hiertoe speelden we in een 4-2-2-2 of een 4-4-2 maar met hem krijgen we de mogelijkheid om een 4-3-3 te spelen.”

BSM 7808
BSM 7808

MECHELEN: VEEL INZET

Luka Elsner volgde het duel tussen KV Mechelen en Union en zag hoe sterk KVM voor de dag kan komen. “Het was een wedstrijd voor echte mannen. Mechelen gebruikte grote pressing en counterpressing. Het speelde met heel veel inzet, vocht voor elke bal, gesteund ook door fervente fans. Ik hoop dat wij die steun hier ook zullen krijgen van onze supporters.”

“Het is duidelijk: het wordt uitzonderlijk moeilijk voor ons, maar ik wil nog graag punten pakken vóór de eerste competitiepauze. Als we daarin slagen kunnen we gewagen van een goede seizoenstart.”