BSM 7808 (1)
BSM 7808 (1)

Elsner: “We hebben een goed leger mee”

Je moet Luka Elsner niet vertellen hoe belangrijk de derby is. Hij weet er inmiddels al alles van. En dat hij door de merkwaardige kronkels van de ‘voetbalrechtbank’ met ongelijke wapens moet strijden tegen de buren, haalt hij niet eens aan in zijn vooruitblik.

23/09/2021
BSM 0742
BSM 0742

Rado geschorst

Het gegeven is bekend: Zulte-aanvaller Vossen kreeg van de bondsprocureur een voorstel van drie speeldagen schorsing, Kortrijk-verdediger Radovanovic een voorstel van twee. Vossen kwam weg met één speeldag schorsing (vorig weekend) “omdat hij zo’n gentleman is”, Radovanovic moet twee wedstrijden effectief plus één voorwaardelijk aan de kant blijven.

Met andere woorden: Vossen speelt zaterdag de derby, KVK’s belangrijke centrale verdediger Radovanovic niet. Coach Luka Elsner heeft er met geen woord over gerept tijdens de persconferentie die aan de derby voorafging. Het veroorzaakt immers alleen maar wrevel en het kost extra energie.

BSM 9606
BSM 9606

Vandendriessche of Dewaele?

Het probleem voor Elsner is dat hij voor het hart van zijn defensie naast Radovanovic en de geopereerde Derijck ook nog Rougeaux mist, waardoor hij alleen nog maar Sainsbury over heeft. Wie naast hem zal staan? Iemand die normaal op een andere positie speelt. Lees: Vandendriessche of Dewaele. Met dien verstande dat zij beiden een sleutelpositie hebben resp. op het middenveld en op de rechtsachter waar een van beiden dus zal moeten vervangen worden.

Luka Elsner: “We hebben een Plan A. En als we zien dat het niet lukt, hebben we een Plan B.” De coach is zich bewust van het belang van de match. “De derby is sportief belangrijk, want we moeten strijden voor elk punt, en hij is ook symbolisch belangrijk. Een derby is als een finale. We moeten er alles aan doen om te winnen, voor onszelf, voor de supporters die ons tegen Gent zo hard hebben gesteund en voor de stad. Ik hoor dat we ‘een goed leger’ zullen mee hebben naar daar.” Waarmee hij doelt op het feit dat bijna alle bezoekersplaatsen nu al zijn verkocht.

Selemani en Sainsbury die wat fysieke problemen hadden, zijn fit. Torp die enkele dagen met een adductor sukkelde, zal vermoedelijk ook speelklaar zijn.