KVK Sta4
KVK Sta4

Elsner: "Verder bouwen op de afgelopen prestaties."

Vanavond speelt KVK op het veld van promovendus OH Leuven. Voor onze nieuwe trainer Luka Elsner is het de eerste keer dat hij op de bank zit in de competitie.

12/02/2021

Goede relatie

Afgelopen maandag stond Luka Elsner voor de eerste keer op het trainingsveld. Na een verplichte quarantaine van zeven dagen keek hij dan ook uit om de spelers en staff te ontmoeten. “Ik ben hier heel goed ontvangen. Het contact tussen de staf, de spelers, het bestuur en mezelf is heel goed. Ik heb veel energie en zin om het seizoen op een goede manier af te sluiten.”

"Dit moet vertrouwen geven."

Amper één dag later speelde KVK zijn achtste finale tegen Standard. Onze Kerels verlopen héél nipt, na strafschoppen. Dat is natuurlijk heel pijnlijk, maar de nieuwe coach zag heel wat goede dingen. “Het is jammer dat we niet konden scoren op het moment dat we beter waren in de verlengingen. Maar aan de inzet en strijd ontbrak het zeker niet. We vochten tot het einde van de wedstrijd en dat zie ik graag. Het collectief was goed. Dat is iets wat vertrouwen moet geven voor de weken die eraan komen. Ook fysiek vond ik ons zeker in orde, want we toonden dat we in staat zijn om 120 minuten lang een goed tempo aan te houden. Intussen ligt die match al lang achter ons. We moeten vooruit.”

Moeilijke verplaatsing

De focus ligt dus op de wedstrijd van vanavond tegen OHL. Geen tijd om te blijven stilstaan. “De matchen volgen zich in een sneltempo op. De omstandigheden om ons voor te bereiden, zijn niet ideaal met de sneeuw en koude temperaturen. We doen er alles aan om de spelers scherp te stellen voor deze match. Het is een heel belangrijke wedstrijd, zoals elke match in deze periode.”

Met een negende plaats doet de promovendus het meer dan behoorlijk in de competitie. Ook Luka Elsner is onder de indruk van de prestaties van de Leuvenaars. “OHL is een heel interessante ploeg. Er heerst een dynamiek die me wel bevalt. Ze spelen met veel snelheid en veel onderlinge wissels tijdens de match. We gaan de uitdaging aan om een zo goed mogelijke wedstrijd te spelen. Goed georganiseerd spelen en snelle tegenprikken uitdelen is de boodschap. We moeten verder bouwen op de prestaties van de laatste drie wedstrijden.”

Blessures

De nieuwe coach mist nog twee spelers in zijn kern. “Julien De Sart en Kristof D’haene zijn nog steeds geblesseerd. Julien De Sart heeft wel al twee keer getraind op het veld, wel nog met de kinesist. Ik verwacht dat hij snel aansluit bij de groep. Ook de blessure van Kristof gaat de goede richting uit.”

Hieronder kan je de selectie voor OHL-KVK bekijken.

Selectie Oud-Heverlee Leuven – KV Kortrijk