MBC9439 (1)
MBC9439 (1)

ELSNER NOG ZONDER ‘RADO’ EN ‘BADA’ NAAR UNION

Coach Luka Elsner moet het op Union nog altijd doen zonder Aleksandar Radovanovic en Muhammed Badamosi. Maar zijn team staat wel op scherp na het late verlies tegen Genk. – Eddy Soetaert

12/08/2021
MBC9454
MBC9454

RADO EN BADA NOG NIET HERSTELD

Radovanovic is nog niet inzetbaar. Hij heeft nog niet met de groep getraind sinds hij op Antwerp een blessure aan de heup opliep”, zegt onze coach. Donderdag zette hij voor het eerst weer enkele stappen op het veld.“ De toestand van Badamosi gaat goed vooruit. Hij deed al een deel van de training mee, maar zijn enkel is nog gezwollen na zijn blessure op Antwerp.”

MBC9439 (1)
MBC9439 (1)

Hard werken

Luka is tevreden over de werkweek. “We hebben een week tijd om lessen te trekken uit wat ons zaterdag tegen Genk overkwam”, zegt hij. “We hebben veel tijd besteed aan de tweede helft waarin we Genk te veel ruimte lieten. Ook op de doelpunten op hoekschop liep het verkeerd. We hebben ons ook afgevraagd waarom er na de vervangingen geen stabiliteit in de ploeg kwam.”

“Ik was niet ontgoocheld omwille van het resultaat zelf, 1-2 verlies tegen een hele goede ploeg. Maar wel om de manier waarop we in de 93ste minuut een corner weggaven. We liepen met zes in hun strafschopgebied terwijl we al lang alles hadden moeten dichtgooien. We hadden met de staf beter de posities moeten invullen.” Het blijft een merkwaardige vorm van zelfkritiek die je zelden van coaches hoort en de mens Elsner typeert.

DSC9983
DSC9983

Terug naar het Dudenpark

Vraag Luka niet of het een speciale match is nu hij naar zijn ex-club Union terugkeert. “Iedereen heeft in het verleden al ergens gewerkt of gevoetbald. Ik ben alleen bezig met de match en daar gaan we heel bescheiden maar met een goed gevoel naartoe. Union-Kortrijk zal een stevige test zijn voor het competitieverloop”, besluit onze coach.