DVN 5541
DVN 5541

Elsner met fitte kern naar STVV

“Ik heb uitsluitend fitte spelers in mijn kern. Ook Badamosi en Radovanovic trainden voluit mee. Ik weet niet of ze al de 90 minuten aankunnen maar ik ben optimist.” Dat zei Luka Elsner – in het Nederlands! – tijdens zijn vooruitblik op de trip naar Stayen zaterdagavond. – Eddy Soetaert

19/08/2021
DVN 2304
DVN 2304

MENTALITEIT

De coach kwam eerst nog even terug op de non-match van vorige zondag op Union. “Ik was zeer verrast en zeer ontgoocheld”, zegt hij. “Vooral over de mentaliteit van de spelers. Na vijf baltoetsen zag je al dat we niet op de afspraak waren. Ik miste vooral mentaliteit en dat beseffen de spelers. Ik weet dat ze zullen reageren.”

Hoe zoiets gebeurt? “Je kunt niet zeggen dat het omwille van de fysiek of de tactiek of wat dan ook was, het was alles dat niet goed was. Goed, als het maar 1 keer op 34 gebeurt, wil ik het accepteren. Maar geen 2 keer.”

Het is niet de bedoeling dat de coach nu spelers gaat aan de kant zetten omdat ze niet voldeden. “Met uitzondering van doelman Marko Ilic was iedereen slecht. Ik duid geen slachtoffers aan, ik selecteer op de volgende match.”

Elsner
Elsner

STVV

“Het moet uiteraard anders op Sint-Truiden. Het is een ploeg uit onze zone en dan moeten we daar proberen punten te pakken. Maar het wordt hard strijden. We zullen moeten goed georganiseerd en goed gedisciplineerd zijn en we zullen ervoor moeten gaan zoals in de eerste drie wedstrijden. Ik zag STVV winnen van Gent op hun specifiek veld en ik wil iedereen waarschuwen: het wordt niet gemakkelijk,” aldus Luka Elsner.

Zijn conclusie is een duidelijke boodschap: “We kunnen tegen iedereen punten pakken als onze inzet 150% is. Maar we kunnen tegen niemand punten pakken als we denken dat we uitsluitend op kwaliteit kunnen winnen.”