P1116561
P1116561

‘Elke speler weet waar het om gaat’’

“Afstand houden van deze tegenstander is het belangrijkste,” zegt Bernd Storck. “Ik ben al tevreden als we onze voorsprong behouden. Zij moéten winnen, maar natuurlijk is dat ook ons doel.”

23/02/2023

De coach weet waar het om gaat. De spelers ook. “Ik heb het iedereen al goed gezegd: dit is een derby. Door deze wedstrijd te winnen scharen we onze supporters nog dichter achter ons. En ik weet wat het is, een derby. Ik heb vele keren Dé Derby der Derby’s gespeeld: met Borussia Dortmund tegen Schalke 04.” Bernd was centrale verdediger bij Die Schwarzgelben.

Zijn statistieken als tegenstander van Zulte zal hij zich allicht niet herinneren maar die mogen er zijn: met Moeskroen, Cercle en Genk won hij drie keer en speelde drie keer gelijk. Verliezen van Essevee deed hij niet.

“Van een derby moet je genieten”, zegt hij. “Genieten van de sfeer. En tegelijk revanche nemen voor de nederlaag die er kwam in de thuismatch. We reizen met vertrouwen naar daar, we deden het goed tegen Standard en Anderlecht. We spelen op een mooi, groot veld, en dat past in ons spelsysteem.”

Dat de tegenstander met Vormer, Brüls en Rommens drie afwezigen heeft, daar bekommert Storck zich niet om. “Ze speelden voor Nieuwjaar ook zonder hen. Het belangrijkste is dat we verdedigend sterk moeten zijn. Vossen en Gano maakten samen al 14 goals, dat is veel in de Belgische competitie. Laat ons dus in de eerste plaats de nul houden, de rest volgt wel.”

Met Avenatti, zonder Messaoudi

Het goede nieuws is dat Felipe Avenatti na zijn speeldag schorsing weer in de ploeg komt. Het mindere nieuws is dat Billal Messaoudi, de Kortrijkse hazewind, drie à vier weken out is met een dijblessure.

Storck laat niet in zijn kaarten kijken. Brengt hij Avenatti in de plaats van Messaoudi, of speelt hij met Avenatti en een snelle jongen genre Messaoudi, hetzij De Neve, hetzij Mbayo, hetzij Regali? “Ik heb enkele opties. We hebben een matchplan”, zegt hij. En dat stelt iedereen binnen de groep gerust.