DSC 4110
DSC 4110

"Elk punt is belangrijk"

“In onze situatie is elk punt belangrijk”, zegt Glen De Boeck. “Het ene punt is niet belangrijker dan het andere, tegen wie wij ook spelen. Maar natuurlijk willen wij in Eupen winnen.”

01/12/2023

“Het wordt -6° daar in Eupen, het veld zal hard liggen, de omstandigheden zullen moeilijk zijn, maar dat geldt voor de twee ploegen. Het is dus geen excuus. Als we top zijn, kunnen we winnen. Trouwens zonder individuele fouten konden we ook iets halen tegen Mechelen, maar na een kwartier stond het om die reden al 0-2. En dan zag je dat deze jonge groep zich daar niet over heen kon zetten. Conditioneel waren we zeker OK. We hadden 66% balbezit, maar het gaat niet om voetballen om te voetballen, het gaat om scoren. Dat probeer ik de groep elke dag bij te brengen.”

“Ik heb de mannen toegesproken. Als ik zie hoe de supporters de spelers hebben opgejut met vuurwerk en aanmoedigingen voor de wedstrijd, dan loop ik door een muur voor hen! Ja toch?”

Afzondering in Verviers

Na de vrijdagtraining vertrok de groep naar Verviers waar zij op afzondering gaat voor de wedstrijd van zaterdag in Eupen. Drie uur op een bus de dag van de wedstrijd zou geen goed idee zijn.

Rado terug?

Het ziet er naar uit dat Glen De Boeck aan zijn elftal zal sleutelen. “Als Radovanovic fit is, is het een optie om Kana weer naar de zes te verhuizen.”

Massimo Bruno zal er niet bij zijn: “Hij heeft last aan de heup en met drie wedstrijden in zeven dagen op de plank, spaar ik hem liever even op”, zegt de coach.

Zaterdag Eupen, dinsdag thuis tegen RWDM en vrijdag thuis tegen Westerlo, neen, dat vindt Glen De Boeck niet te zwaar. “Elke profvoetballer moet drie matchen in een week aankunnen. Eigenlijk zou een voetballer die fysiek in orde is elke dag 90 minuten moeten kunnen sjotten. Er is toch niets mooier dan matchen spelen!”

Dan kan 90 minuten Am Kehrweg geen probleem zijn.

Ik ga mee!