KVK Zwa1
KVK Zwa1

Einde van een mooie reeks : 1-2 verlies in de derby

Na de knappe zege op Anderlecht kregen we vier nieuwe Kerels aan de aftrap van de derby: Rougeaux, Derijck, De Sart en Chevalier mochten starten. Sainsbury was geschorst, Dewaele geblesseerd, Gueye en Hendrickx begonnen op de bank.

27/02/2021
KVK Zwa2
KVK Zwa2

Gelijkopgaande eerste helft

Een aantal supporters had met ‘Strijden, heersen en zegevieren‘ voor een schitterende tifo gezorgd en ook het vuurwerk wees er de spelers op dat dit niet zomaar een wedstrijd was maar de belangrijkste thuismatch van het seizoen.

Ilic moest zich al snel tonen bij een poging van Vossen, het antwoord van Chevalier op vrijschop liet niet lang op zich wachten.  Stilaan werden de bezoekers de beste ploeg, Vossen prikte de bal naast, Derijck moest goed ingrijpen op een voorzet van Dompé.

Net nadat Govea geblesseerd moest vervangen worden, scoorde Paleversa, aangespeeld door Selemani, voor de Kerels toch de 1-0. De fusieploeg wachtte echter niet lang om terug langszij te komen. Derijck haalde Bruno neer en de Waregemse topschutter knalde de strafschop zelf keihard tegen de touwen: 1-1.

Na de goals viel de wedstrijd wat stil, al konden Bostyn en co wel het overwicht behouden. Seck kon niet goed bij een assist van Bruno en daarmee hadden we het gehad voor de eerste helft.

KVK Zwa3
KVK Zwa3

Chory beslist de derby

Chevalier opende de tweede helft die uitstekend uit de startblokken schoot met twee kansen. Er was nauwelijks afgetrapt of Teddy zette zich goed door maar besloot op Bostyn. De Fransman kopte ook nog eens naar doel na een leuke voorzet van Selemani, maar de kopbal bleek geen enkel probleem voor Bostyn. Zijn Kortrijkse collega Ilic zag een bal van Bruno maar net naast zoeven.

Het knalde in de omgeving van het stadion en Elsner bracht met Hendrickx en Gueye twee verse krachten in, Gano en Palaversa mochten gaan rusten. De vrije trap van De Sart week af maar bracht de Waregemse goalie niet in verlegenheid.

Aan inzet geen gebrek maar het zout ontbrak tot de ingevallen Chory toch kon scoren en zo een voorzet van Dompé verzilveren ; 1-2. De Kerels moesten nu alles op de aanval zetten maar misten de greep op het middenveld, zeker ook omdat Selemani gekwetst uitviel een kwartier voor tijd. Toch had KVK via Gueye nog een bijzonder goeie kans, maar Pape kopte van dichtbij in de handen van Bostyn. En zo eindigde de derby op 1-2.

Het is van 2018 geleden dat de Kerels verloren van de buren en zo komt er helaas een einde aan een erg mooie reeks. Focus dan maar op de volgende match : op 6 maart maakt KVK de verplaatsing naar de Bosuil. Aftrap om 20.45u.

KVK Zwa4
KVK Zwa4

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Golubovic (83′ Badamosi), Rougeaux, Palaversa (58′ Hendrickx), Chevalier, Selemani (76′ Stojanovic), De Sart, Ocansey, Radovanovic, Derijck, Gano (58′ Gueye)
Bank: Jakubech, Van Den Bossche, Gueye, Stojanovic, Badamosi, Sissoko, Hendrickx

Zulte Waregem speelde met Bostyn, Deschacht, Vossen (84′ Pletinckx), Govea (21′ Chory), Opare, Marcq, Bruno (90′ Kainourgios), Seck, De Bock, Humphreys, Dompé (90′ Colassin)
Bank: Bossut, Chory, Armenakas, Pletinckx, Kainourgios, Colassin, Thiam, Sylla

Goals: 20′ Paleversa (1-0), 23′ Bruno (pen) (1-1), 65′ Chory (1-2)
Geel: Derijck, Marcq, Vossen, De Bock