Clu KVK1
Clu KVK1

Eervol verlies bij landskampioen

Na het 5-5 spectaculaire gelijkspel tegen Beerschot ging KVK de confrontatie aan met landskampioen Club Brugge.

21/11/2020
Clu KVK2
Clu KVK2

Kerels zijn de evenknie van landskampioen

KVK dat dit seizoen vooral punten op verplaatsing pakte, had niets te verliezen op het veld van blauw-zwart. Het speelde zonder schrik en liet combinaties zien met onder meer Gueye, erg aanwezig in de eerste periode, en topschutter Mboyo .

Vormer kreeg de eerste kans maar de Brugse kapitein trapte voorlangs, Lang besloot op Ilic die verder opviel door zijn gedreven coaching. KVK moest bijna twintig minuten wachten op zijn eerste kans. Sainsbury zette van ver goed door en trapte mooi naar de hoek maar Mignolet reageerde gevat met het betere vuistenwerk.

De Kerels waren nu meer op de Brugse helft te zien en hielden al bij al makkelijk stand. Eén keer werd het nog warm voor de kooi van Ilic toen Diatta de vrijstaande Vanaken bereikte, maar de Gouden Schoen besloot zwak in de handen van Ilic. 0-0 halfweg.

Clu KVK3
Clu KVK3

Knappe omhaal beslist de partij

Ook de tweede helft startte met veel inzet en enthousiasme maar zonder uitgesproken kansen in een wedstrijd waarbij het spelniveau toch wat tegenviel.

De eerste mogelijkheid was voor Rits maar Ilic had er geen moeite mee. Clement voerde zijn eerste wissel door en één minuut later stond de thuisploeg op voorsprong. Lang haalde uit een omhaal uit zijn trukendoos en Ilic was kansloos: 1-0.

Vanderhaeghe bracht Derijck in plaats van Stojanovic en wisselde zijn veldbezetting om zo Kortrijk iets aanvallender te laten spelen. Gueye sneed goed door de Brugse verdediging, legde de bal panklaar voor Van Der Bruggen die centraal in het doel op Mignolet schoot.

In de slotfase voerden de Kerels nog de druk op, maar verder dan een kopbal van Sainsbury kwamen ze niet.

1-0 verlies dus na een verdienstelijke partij waarbij KVK zeker aanspraak had kunnen maken op een punt.

De Kerels kunnen zich herpakken in hun thuiswedstrijd tegen KV Oostende op 29 november.

Clu KVK4
Clu KVK4

DIGEST

Club Brugge speelde met Mignolet, Mata, Lang (75′ Okereke), Badji (59′ Krmencik), De Ketelaere, Vanaken, Vormer, Rits, Diatta (80′ Kossounou), Deli, Mechele

Bank: Horvath, Balanta, Kossounou, Krmencik, Schrijvers, Okereke, Dennis, De Cuyper

KVK speelde met Ilic, Mboyo, Guèye, Stojanovic (69′ Derijck), De Sart, Jonckheere (85′ Vandenbossche), Van der Bruggen, Ocansey (89′ Golubovic), Sainsbury, Rougeaux, Dewaele

Bank : Jakubech, Golubovic, Hines-Ike, Maus, Van Den Bossche, Derijck, Jalloh

Doelpunten : 60′ Lang (1-0)
Geel : Van Der Bruggen, Stojanovic, Sainsbury