Moffi Basketbal Breed
Moffi-basketbal-breed

Eerste training

Alle spelers keken er al enkele maanden naar uit. Om terug op het veld te staan, om opnieuw één te worden met hun natuurlijke habitat. Vandaag werkten onze Kerels hun eerste veldtraining van de voorbereiding af.

17/06/2020

VELDTRAINING

Als eerste onderdeel van de training deden onze spelers De Léger-Boucher test. De bedoeling van deze test is om de maximale aërobe snelheid (MAS)* te kennen van alle spelers.

Na deze test mochten onze Kerels voor het eerst sinds lang opnieuw hun opgeblonken voetbalschoenen aantrekken om het veld te betreden. Een pluim op de hoeden van de greenkeepers, want de velden liggen er prachtig bij.

Enkel Ilombé Mboyo (lichte blessure) en Faïz Selemani (revaliderende in Marseille) sluiten deze week, begin volgende week nog aan.

*De maximale aërobe snelheid is de loopsnelheid (km/h) op het moment van de VO2max (maximale volume zuurstof). Dit is de kleinste snelheid die het bereiken van de VO2max voor gevolg heeft. Op basis van dit resultaat (km/h) kan de trainer, in functie van het beoogde doel, zijn spelers laten lopen aan een bepaalde percentage van hun MAS.