Gnt KVK2
Gnt KVK2

Knappe winst in Gent

Na de thuisnederlaag tegen Waasland-Beveren trokken de Kerels naar Gent voor het duel met de Buffalo’s. De vicekampioen ontving KVK in een lege Ghelamco voor haar eerste thuismatch van het seizoen. Coach Yves Vanderhaeghe zette in vergelijking met vorige week Lucas Rougeaux in het team, daardoor verdween Loïc Ritière naar de bank.

15/08/2020
Gnt KVK
Gnt KVK

Moffi brengt de Kerels op voorsprong

De Kerels starten met veel overgave, maar het was Gent dat zich het eerst liet zien. Zowel Castro-Montes als Kums trapten een vrijschop naast het doel van Jakubech. Het was wat zoeken voor de Kortrijkzanen maar toen Dewaele zich goed doorzette op rechts was er een interventie van Mohammadi nodig om Kortrijks gevaar te vermijden.

De Kerels kwamen nu beter in de match, Moffi had een wereldgoal in gedachten maar trapte van ver over, maar bij zijn tweede poging scoorde Terem toch. Via Van Der Bruggen belandde de bal bij Lepoint die slim doorstak naar Moffi die knap afwerkte : 0-1, net voor de drankpauze.

De 5-3-2 opstelling die bij een aanval een 3-5-2 werd, loonde, zeker ook omdat Gent te veel balverlies leed en het tempo laag hield. KVK ging door op haar elan en Roef was bij de pinken toen Mboyo alleen op doel leek af te gaan.
Aan de overzijde pakte Jakubech een schot van Yaremchuk klemvast.

Gent voerde de druk op en Adam had kort daarna een uitstekende parade in huis op een poging van opnieuw Yaremchuk, ook op een kopbal van Ngadeu reageerde onze Slovaakse doelman gepast. De Kerels reageerden rustig op de Gentse druk, meer nog, Van Der Bruggen knalde net voor de rust richting winkelhaak waar Roef hem met een zweefsprong uit zijn doel haalde. 0-1 bij de rust.

AA Gent – KV Kortrijk 1 2 TEREM MOFFI Foto Dominique ROMAEN
AA Gent – KV Kortrijk 1 2 TEREM MOFFI Foto Dominique ROMAEN

Van Der Bruggen bezorgt KVK knappe uitzege

Ook in de tweede periode gingen de Kerels vrank en vrij hun kans. Dewaele, ook al sterk voor de pauze, trapte naar doel waar Roef best veel moeite had om de 0-2 van het bord te houden. Thorup bracht drie wissels op korte tijd en dat loonde want Plastun kopte de 1-1 op het bord net op het moment dat Moffi gekwetst uitviel en vervangen werd door Gueye.

De druk van de Buffalo’s nam toe, maar de tegenprikken van de Kerels deden de thuisploeg toch pijn. Zo schoot Van Der Bruggen in het zijnet. Ook Jakubech moest nog eens alles uit de kast halen toen Castro-Montes met een knappe bal uitpakte, maar Adam hield zijn netten schoon door hem nog net over te tikken. Ook Kleindienst liet een tweede Gentse goal liggen.

Het doelpunt viel echter aan de overkant en dat in minuut 84. Selemani zette de aanval op,  Mboyo bediende perfect Van Der Bruggen en onze captain zorgde voor de heerlijke 1-2!

Meteen de eerste driepunter voor KVK dat komend weekend Eupen ontvangt.

Gnt KVK4
Gnt KVK4

Digest

AA Gent speelde met Roef, Ngadeu, Owusu (46’Lepoitre), Yaremchuk, Odidja, Niangbo (58’ Kleindienst), Castro-Montes, Mohammadi, Kums, Dorsch (54’ Bezus), Plastun
Bank: Kaminski, Bezus, Botaka, Marreh, Depoitre, Kleindienst, Arslanagic

KVK speelde met Jakubech, Derijck, Lepoint (76’ Selemani), Golubovic, Mboyo (90+2′ Ajagun), Makarenko, Rougeaux, Dewaele, Ocansey, Van Der Bruggen, Moffi (59’ Gueye)
Bank: De Man, Hines-Ike, Gueye, Ajagun, Selemani, Verkerken, Ritière

Goals: 22’ Moffi (0-1), 58’ Plastun (1-1), 83’ Van Der Bruggen (1-2)
Geel: Makarenko