DSC 0708
DSC 0708

‘Eerste afspraak met de supporters’

“Ik kijk uit naar de eerste thuiswedstrijd met KV Kortrijk,” zegt Karim Belhocine. “Het is mijn eerste nieuwe afspraak met de supporters.”

21/10/2021
DSC 0710
DSC 0710

DERDE PASSAGE

Zaterdag ontvangt KV Kortrijk die van KV Oostende en dat is niet enkel een speciale match voor Kevin Vandendriessche en Michiel Jonckheere die tegenover hun ex-club staan, maar ook voor coach Karim Belhocine die aan zijn eerste thuismatch toe is.

Drie seizoenen speelde hij eerder al voor KVK. Het waren de eerste drie seizoenen dat de club weer in eerste klasse uitkwam. Karim was een vaste waarde in het hart van de defensie. Recenter was hij weer bij de Kerels, eerst als assistent-coach van Johan Walem, daarna als zijn vervanger.

Dit is meteen zijn derde passage bij de club die hem nauw aan het hart ligt. “Ik heb hier zowel als speler als als trainer al heerlijke momenten meegemaakt”, zegt hij. “En ik ken de waarde van onze supporters. Zij zijn zeker bij thuismatchen ontzettend belangrijk.”

Pas sinds woensdag trainden Alioui en Rougeaux weer mee met de groep. Het is onzeker of zij al tot de selectie zullen behoren. Uiteraard ontbreken nog de revaliderende spelers Derijck en Osabutey.

DSC 0067 Kopiëren
DSC 0067 Kopiëren

DEBUUT VOOR VAN HANDENHOVEN

De wedstrijd van zaterdag wordt ook de eerste van Gunther Van Handenhoven als lid van de staf van KV Kortrijk.

“Ik ken hier natuurlijk veel mensen”, zegt de man die al zovele jaren meedraait in het Belgisch voetbal, als speler, als teammanager, als lijnreporter voor televisie.

“Ik ken uiteraard Karim met wie ik twee jaar samenwerkte op Anderlecht. Ik ken ook Bart Meert met wie ik daar eerder jaren samenwerkte. Ik ken uiteraard Patrick Deman en heel wat spelers. Ook teammanager Claude Gezelle die jaren mijn collega was.”

“Ik ga voluit voor deze job en ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen. Net als die van de coach is mijn ambitie hoog.”