SPK 0206
SPK 0206

Eenheid, passie en inzet voor De Derby!

KVK & haar supporters blijven inzetten op positief supporteren.

De afgelopen weken had KV Kortrijk veel gesprekken met haar supporters, onder andere ook samen met de veiligheidsdiensten. Zowel de supporters als de club benadrukken daarbij dat ze blijven inzetten op “positief supporteren”.

18/02/2022

Uit die diverse gesprekken, oa gesprekken met Werkgroep 19 en gesprekken met de supporters uit onze staantribune, blijkt meer dan ooit dat de passie en inzet aanwezig zijn. Het doel om vooruit te gaan met onze club is er en deze eenheid zal benadrukt worden door dit op een positieve manier te doen. Te beginnen morgen met Dé Derby.

Op het vlak van supportersvermenging benadrukt de club nog eens dat ze in nauw overleg is met partners, veiligheidsdiensten en fans over hoe dit nog beter kan aangepakt worden. Concrete initiatieven zullen dan ook al volgen in de komende wedstrijden. De club zal verder haar verantwoordelijkheid opnemen. De beslissing van de Pro League van afgelopen maandag om de uitvakken opnieuw te openen zal hier alvast toe helpen.

Als familieclub staan we er wel op dat iedereen, op een sportieve en veilige manier moet kunnen genieten van een aangename voetbalwedstrijd. Geweld, zoals tegen Antwerp, keurt de club dan ook ten zeerste af. Hier wordt dan ook gepast gevolg aan gegeven.

KV Kortrijk heeft ook contact gehad met haar partners en de andere clubs om hier in de toekomst verdere, concrete acties te ondernemen.

Na de verschillende gesprekken willen zowel de supporters als de club benadrukken dat verder wordt gewerkt op de “positief supporteren”-strategie: een warme club, met gepassioneerde supporters.

De Derby kan weer zonder mondmasker. De Derby kan weer met eten en drinken. De Derby kan weer met meer fans. De Derby kan weer met jullie. En heeft alle ingrediënten om er propaganda voor het voetbal van te maken.

De club en de supporters slaan dan ook de handen verder in elkaar. Om te garanderen dat iedereen van de wedstrijd kan genieten op een aangename manier en de ploeg positief kan ondersteunen.

Samen doen we voort!

Tot morgen!

Koop hier je tickets voor morgen!