DSC 6276
DSC 6276

Edward Still over KVK-STVV

Edward Still kijkt met veel enthousiasme vooruit naar de wedstrijd van zondagavond tegen STVV, de eerste competitiewedstrijd onder zijn leiding in het Guldensporenstadion.

04/08/2023

De tegenstander is niet min”, waarschuwt hij. “STVV heeft enkele hele goeie spelers en ik heb heel veel respect voor de carrière van de nieuwe trainer.”

Die nieuwe trainer is de Duitser Thorsten Fink die voor hij in België kwam werken in liefst zeven andere landen als coach aan de slag was. Zelf speelde hij liefst 236 wedstrijden voor Bayern München.

Dat STVV vorige zondag met 1-0 won van Standard heeft Still niet verrast. “In het begin van het seizoen zijn er altijd verrassende resultaten”, weet hij.

Ook KVK had zondag voor een stunt kunnen zorgen. Ging die laatste bal van Felipe Avenatti – nog net door een Gentse verdediger afgeweerd – in doel, dan eindigde de partij op 3-3. De inzet van het team werd door de ruim 600 meegereisde supporters alvast erg geapprecieerd.

“De spirit was vanaf de eerste minuut heel goed”, weet Edward. “Iedereen geloofde in een gunstig resultaat. Dat zal zondag niet anders zijn. We mogen alleen niet dat soort spijtige tegendoelpunten incasseren. Maar we werken heel goed en de mentaliteit van de spelers is super open in die zin dat ze openstaan voor de nieuwe stijl van voetbal die wij willen brengen.”

CAPTAIN KADRI

Dat Abdel Kadri na het afscheid van Kristof D’Haene de nieuwe captain is, heeft een eenvoudige verklaring vanwege de coach: “Hij is onze beste speler. Maar ik heb wel meer leidersfiguren in de groep. Bruno heeft een belangrijke rol in de kleedkamer, Avenatti op het trainingsveld, ook Vandenberghe is een belangrijke figuur binnen de groep.”

OPRUT & DAVIES

De voorbije dagen kwamen twee nieuwe rekruten bij de spelersgroep. Raul Oprut komt van Hermannstadt en is een Roemeense international van 25. “Hij is een moderne flankverdediger”, omschrijft Still hem. “Hij kent defensieve discipline, hij speelde niet voor niets in Italië. En hij heeft een groot volume en een fantastische linker.”

De jonge Welshman Isaak Davies komt van Cardiff City uit de Championship. “Hij is een kleine, snelle spits die goed zal kunnen samenwerken met Avenatti. Hij is voor mij een nummer 9”, zegt de coach.

Davies is zondag om administratieve redenen nog niet beschikbaar. David Henen is dan weer vier tot zes weken out nadat hij een blessure opliep in de Ghelamco Arena. Alle andere kernspelers zijn speelklaar.

BRING A FRIEND VOOR ABONNEES

Onze abonnees zorgen zondag mee voor de sfeer. Zij kunnen één of meerdere vrienden uitnodigen voor de wedstrijd van zondag.

Hun vriend of vriendin geniet dan van 8,5 euro korting op zijn of haar ticket. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen ze gratis meenemen. Per vriend of kind die ze uitnodigen, wordt, naast de korting op het ticket, ook nog eens 8,5 euro aan dranktegoed opgeladen op hun eigen abonnementskaartje.

Alle info lees je via onderstaande link.

Ik nodig uit!