DSC 6276
DSC 6276

Edward Still over KVK-Eupen

KV Kortrijk heeft zich de voorbije week met diverse spelers versterkt. Dat maakt de ploeg ook strijdvaardiger in de aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen KAS Eupen zondagavond.

18/08/2023

“We wisten dat de transfers er aankwamen. We wilden alleen kwaliteit en niet gokken bij de overname van spelers,” zegt Edward Still. “We zijn meteen een paar stappen verder. Natuurlijk hebben deze jongens tijd nodig om zich aan ons systeem aan te passen, maar het is duidelijk: die tijd hebben we niet. Het moet meteen gebeuren.”

Zondag krijgt Still zijn ex-club op bezoek. In april was hij nog met Eupen in het Guldensporenstadion, goed voor een magere 0-0. “Eupen is zeker niet zwakker geworden”, reageerde de coach op een vraag van een journalist tijdens de persconferentie. “Alle spelers die er nog zijn, hebben inmiddels een jaar méér ervaring in de hoogste reeks. Voorin lopen enkele sterke aanvallers. Ze hebben ook al 4 punten, dat zegt voldoende.”

Of dit meteen een zespuntenmatch is? “De eerste match was even belangrijk, dat zal het hele seizoen het geval zijn. Punten tegen de topclubs zijn even belangrijk als tegen rechtstreekse concurrenten.”

Maar nu zal KVK zelf het spel moeten maken. Kan dat? “Jazeker. Tegen STVV creëerden we ook kansen uit balbezit, wat altijd het moeilijkste is.”

RADO VRAAGTEKEN

Het slechte nieuws van de week betreft de zware blessure van de onfortuinlijke Youssef Challouk. Hij is voor vele maanden out. Ook David Henen is nog out met een blessure.

Het recente nieuws betreft Aleksandar Radovanovic die de voorbije week amper kon trainen. “Hij is niet honderd procent fit en nog heel onzeker”, weet Edward Still.

De nieuwkomers Ambrose, Sissako en ook Malinov, die er vrijdagmiddag bij kwam, zijn beschikbaar. Of de internationale paperassen voor de Britten Davies en Ojo al in orde zullen zijn, is op vrijdag nog niet duidelijk. Het niet-EU-land maakt een transfer duidelijk niet eenvoudig.

Edward Still wou al wel een paar tipjes van de sluier lichten: “Ambrose kan spelen naast Avenatti. Hij is technisch sterk en heel snel. Misschien kon hij in Oostende onvoldoende scoren, maar hier moet het lukken. Sissako is een zes, maar dan in een driehoek met de punt naar voren.” Met twee verdedigende middenvelders dus. Dat Kristiyan Malinov door de club even na de persconferentie als nieuwkomer werd aangekondigd, maakt die overweging nog realistischer: de Bulgaar staat immers sinds jaren bekend als een sterke defensieve middenvelder.