DSC 6276
DSC 6276

Edward Still: "De grootste uitdaging"

“Antwerp is de kampioen, de beste ploeg dus, en speelt thuis. Dan is het sowieso de grootste uitdaging om ernaartoe te gaan, maar de wedstrijdvoorbereiding was heel goed en we behouden het vertrouwen”, zegt Edward Still over de match van vrijdagavond op de Bosuil.

10/08/2023

“Het verschil is op vandaag natuurlijk groot”, weet de coach. “Maar het is mogelijk om er wat te halen. Op voorwaarde dat we de perfecte wedstrijd spelen met veel intensiteit. Neen, we gaan de bus daar niet parkeren, we gaan voetballen.”

Tijdens de persconferentie werd Edward erop gewezen dat Antwerp blijkbaar nog niet helemaal klaar is. “Dat heb ik vorig seizoen heel vaak gehoord over hen maar ze werden wel kampioen”, reageert hij gevat.

"Er komen nog versterkingen"

De voorbije dagen zijn enkele spelers uit de kern vertrokken. “Dat maakt dat we een kleinere kern over hebben. We hadden al diverse spelers kunnen binnenhalen maar als blijkt dat ze niet genoeg kwaliteit hebben, zijn zowel de club als ik niet geïnteresseerd. Ik wil specifieke profielen”, zegt de coach. “Ik begrijp dat het lang wachten is voor de supporters, voor iedereen, maar ik blijf superkalm omdat ik weet hoe hard Rik Foulon & Pieter Eecloo werken.”

“We weten dat er diverse spelers moeten komen. We hebben voor elke positie een aantal namen, maar het is op vandaag niet eenvoudig om de contracten af te sluiten.”

ZONDER DAVIES & HENEN

Op Antwerp moet KVK het nog zonder de Cardiff-spits Isaak Davies doen. “Ik ben goed geplaatst om te weten hoe moeilijk het is om de papierhandel in orde te brengen vanuit een niet-EU-land,” zegt de ‘Engelsman’ Edward Still. “Ik denk dat het voor de volgende wedstrijd wel OK zal zijn. Hij traint inmiddels voluit mee.”

David Henen revalideert hard na zijn nieuwe blessure maar is nog een paar weken out.