WhatsApp Image 2022 02 19 At 7.23.12 PM
WhatsApp Image 2022 02 19 At 7.23.12 PM

Duimen voor Trent

Het is D-Day voor de Australische nationale ploeg, geleid door Graham Arnold, ex-speler van o.a. Sporting Charleroi en… schoonvader van Trent Sainsbury. – Eddy Soetaert

22/03/2022

De familieband is helemaal niet de reden dat Trent in de nationale ploeg staat, hij is er sinds jaren een certitude, ook al voor Arnold bondscoach was.

Het team bevat nog maar weinig spelers die in Europa uitkomen en als ze er al spelen, zitten ze vaak veelal op de bank. Dat geldt zelfs voor doelman Mathew Ryan (ex-Club Brugge) die bij Real Sociedad niet in de ploeg staat. Karacic speelt wel bij Brescia maar in de Italiaanse tweede klasse, idem voor Kenny Dougall bij Blackpool in de Engelse tweede klasse. Zelfs Ajdin Rustic haalt de jongste tijd alleen nog maar invalbeurten bij Eintracht Frankfurt.

Dan ziet dat er niet zo goed uit in de twee beslissende wedstrijden. Even de stand: 1. Saudi-Arabië 19 punten, 2. Japan 18 punten, 3. Australië 15 punten. Op het menu: op 24 maart in een uitverkocht Sydney Stadium met 65.000 plaatsen Australië-Japan (20.10u Belgische tijd), op 29 maart in het King Abdullah Stadium in Djedda: Saudi-Arabië – Australië om 5 uur ’s ochtends Belgische tijd.

De eerste twee gaan naar het WK in Qatar, de derde speelt tegen de derde uit de andere groep van Aziatische landen, en moet daarna ook nog winnen van een team uit een andere zone, allicht die van Midden-Amerika.

We duimen voor Trent!

HAKIM LUQMAN MET MALEISIE

In Maleisië speelt Hakim Luqman met zijn nationale ploeg tegen de Filippijnen op 24 maart en daarna op bezoek bij Singapore op 26 maart.

BADAMOSI MET GAMBIA

Na de succesvolle passage in de Afrika Cup heeft de Belgische coach Tom Saintfiet ook weer Muhammad Badamosi opgeroepen voor twee kwalificatiewedstrijden op pad naar de volgende Afrika Cup. Het gaat om twee duels tegen Tsjaad. Op 23 maart uit, op 29 maart thuis.

HENEN MET TOGO

David Henen speelde al 7 interlands met Togo. Hij heeft zowel de Belgische als de Togolese nationaliteit. Nu speelt hij twee vriendschappelijke wedstrijden in Turkije. Op 24 maart tegen Sierra Leone, op 29 maart tegen Benin.

PALAVERSA MET KROATISCHE U21

Het is een belangrijke interlandperiode voor Ante Palaversa. Hij speelt twee kwalificatiewedstrijden voor het EK voor teams met spelers die bij de aanvang van de groepswedstrijden nog geen 21 waren.

Kroatië staat 1ste met 18 punten voor Noorwegen 15, Oostenrijk 12 en Finland 10. Op 25 maart ontvangen de Kroaten Oostenrijk, op 29 maart Finland.

SELEMANI IS ER NIET BIJ

Faïz Selemani is niet kunnen afreizen voor de wedstrijden van de Comoren aangezien hij out is met een schouderblessure. Ook Marko Ilic en Bryan Reynolds blijven thuis. Zij staan op de reservelijst van hun nationale ploeg maar werden niet opgeroepen.