Dessoleil 03
Dessoleil 03

Dorian Dessoleil, een ervaren leider

Met Dorian Dessoleil haalt KV Kortrijk een ervaren leiderstype, een speler die de Pro League als geen ander kent en de voorbije jaren een baken was in het hart van de defensie.

27/07/2022

Bij Charleroi speelde Dorian in zes jaar zo’n 170 wedstrijden in de Pro League. In de zomer van 2021 werd hij getransfereerd naar Antwerp.

“Ik heb er het meest minuten gespeeld van alle centrale verdedigers maar de nieuwe coach heeft me blijkbaar niet nodig”, zegt Dorian.

Karim Belhocine had de voorbije weken vaker contact met zijn ex-speler. “Hij was twee jaar mijn coach bij Charleroi”, weet Dessoleil. “Het is belangrijk dat ik weer het vertrouwen van een coach krijg.”

Eerste dag

Dinsdagavond 26 juli werd een overeenkomst tussen de drie partijen afgesloten: Dorian Dessoleil wordt voor een seizoen gehuurd bij FC Antwerp. Woensdagmorgen kwart over acht was de speler al bij de mediagroep van KVK voor de nodige foto’s en videobeelden. Kwart voor negen maakte hij tijdens het ontbijt kennis met zijn nieuwe ploegmaats. De meeste kent hij als zijn tegenstanders uit het verleden, met een paar speelde hij zelfs al bij Charleroi.

“Natuurlijk ken ik Kortrijk goed”, zegt hij. “Ik speelde hier al zo vaak in dit stadion waar we als tegenstander nooit op ons gemak waren. Ik ken de sterkte van de supporters.”

Hij weet wat de club nodig heeft. “Ik breng ervaring mee”, zegt hij. “Ik weet dat het hier los zal lopen. De groep heeft me goed onthaald. Ik hoop dat ik belangrijk kan zijn.”

Sportief directeur Rik Foulon is uiteraard tevreden met de zevende nieuwkomer. “Dorian zal nuttig zijn, dat weten we. Hij is een leiderstype boordevol ervaring.”

Dessoleil is 29, meet 1m88 en speelde al 287 wedstrijden voor de clubs waarvoor hij tot vandaag uitkwam.

Wil jij onze nieuwste aanwinst aan het werk zien? Koop dan nu nog jouw abonnement!

Koop je abo