Dion De Neve 4
Dion De Neve 4

Dion De Neve is al helemaal een Kerel

“Het bevalt me hier goed”, zegt Dion De Neve met KVK op weg naar Burgh-Haamstede voor de stage in Zeeland. De jonge Oost-Vlaming voelt zich duidelijk al helemaal een Kerel.

29/06/2022

“Het is de eerste keer dat ik als profvoetballer van club verander en dat is toch een bijzonder moment. Maar ik werd hier uitstekend opgevangen,” zegt de snelle winger.

Dion begon in zijn buurt in het Aalsterse bij SK Terjoden-Welle maar werd al vlug weggehaald door FC Dender. Op zijn 14 ging hij spelen bij de jeugd van Zulte Waregem. Daar speelde hij in juli vorig jaar zijn eerste minuten voor het A-elftal op de openingsspeeldag tegen OHL. En uitgerekend tegen ditzelfde OHL opent KVK dit jaar de voetbalcompetitie in de Jupiler Pro League.

In januari en februari 2022 verkozen de supporters hem telkens tot Speler van de Maand. Ondertussen had KVK al contact opgenomen. Zijn contract bij Zulte liep immers ten einde en hij was nog geen nieuw contract aangeboden.

“Aanvankelijk zei ik tegen mijn manager dat ik het niet zag zitten om van Zulte Waregem naar Kortrijk over te stappen omdat dat natuurlijk gevoelig ligt, maar hij zei me dat ik in de eerste plaats aan mezelf moest denken. Er was interesse van Gent, van Hannover, Nice en Lecce maar de gesprekken met Kortrijk waren direct heel concreet. Ik had ook een goed gesprek met de coach, wat me helemaal over de streep trok. Ik vind dat ik me eerst in België moet bewijzen voor ik naar het buitenland ga.”

Dion is in juni 21 geworden en heeft inderdaad nog een hele carrière voor zich. KVK gaf hem een contract voor drie jaar met optie op een vierde. “Daar ben ik blij mee. Het toont dat de club iets ziet in mij,” aldus de Oost-Vlaming.

Hij woont inmiddels in zijn eentje in Kortrijk. “Ja, ik heb al even de stad verkend. Het is er goed leven. Maar ik ben hier toch in de eerste plaats om te voetballen.”

Hij kende bij zijn aankomst maar één Kortrijkse speler persoonlijk, Dylan Mbayo. “Ik speelde met Dylan bij de nationale U16 en U17”, herinnert hij zich. Het team van KVK kende hij anders wel: Dion was erbij toen Zulte Waregem met 5-0 werd afgepoeierd in het Guldensporenstadion.Opmerkelijk: beiden zijn aanvallende vleugelspelers die op beide flanken uit de voeten kunnen. “Ik speel het liefst op rechts zodat ik naar binnen kan komen om dan met links voor te zetten of naar doel te trappen”, aldus Dion die in de tabellen als linksvoetig staat gecatalogeerd. “Maar de coach zal wel beslissen waar hij mij zal uitspelen. Ik hoop zoveel mogelijk speelminuten te maken.”

Bij de buren was hij goed voor twee doelpunten en een assist in 17 wedstrijden. Het is een nuttige basis om straks aan een nieuw seizoen te beginnen.

Start mee aan het seizoen met Dion en de andere Kerels en koop via onderstaande link je abonnement!

Koop hier je abonnement!