GJL 3706
GJL 3706

"Die 5-0 is goed voor het vertrouwen"

“Die 5-0 tegen Zulte Waregem heeft goed gedaan voor het vertrouwen in de spelersgroep,” zegt Karim Belhocine in aanloop naar de wedstrijd op KRC Genk zondagmiddag.

24/02/2022

“Het goede aan die vijf doelpunten is dat er op diverse manieren werd gescoord”, weet de coach. “We maakten goals op stilstaande fases, we scoorden uit goeie acties en we waren een paar keer heel dicht bij nog een doelpunt na een uitstekende flankvoorzet. Dat geeft de groep vertrouwen in zichzelf.”

Zondag reist het team naar Genk. “Als we daar een resultaat kunnen halen, is alles nog mogelijk”, antwoordt Karim op de vraag van een journalist tijdens de persconferentie. Die wou weten of onze coach nog gelooft in de play-offs. “Zolang het mogelijk is dat wij bij de eerste acht eindigen, moeten we erin geloven”, zegt Karim.

"SELEMANI IS BELANGRIJK"

Natuurlijk was Faïz Selemani een gespreksonderwerp. Hij kreeg in Extra Time al geweldige publiciteit voor zijn sportieve prestaties dit seizoen.

“Faïz stond in voor twee goals en één assist”, zegt Belhocine. “Hij is een belangrijke speler voor onze ploeg, dat is zeker.”

"REYNOLDS IS EEN TOP-KEREL"

Hoe het inmiddels gaat met Bryan Reynolds, onze Amerikaan die wordt geleend van AS Roma? “Uitstekend. Bryan is een top-kerel”, zegt Karim Belhocine en dat voel je ook bij elk contact met hem.

“Van de eerste dag lag hij goed in de groep. Hij maakt contact met iedereen en iedereen zoekt hem op. Bovendien is hij een goede voetballer. We zien hem week na week gunstig evolueren. Hij heeft nog zijn limiet niet bereikt. Bryan zal in de toekomst nog beter worden.”

Of KVK hem ook volgend seizoen nog zal kunnen lenen van de Serie A-club? “Dat weet ik niet, maar ik zou alleszins een gunstig advies geven”, verduidelijkt de coach.

"ZONDER GUEYE"

Supporters vragen vaak wanneer Pape Gueye weer speelklaar zal zijn. Het antwoord is niet zo gunstig. “Ik hoop dat Pape dit seizoen nog kan aansluiten na zijn knie-operatie. Hij is nog altijd volop aan het revalideren”, zegt Karim.

Het is duidelijk dat het voor onze spits vermoedelijk niet meer zal lukken indien het seizoen al in april eindigt. Als er play-offs komen, is de kans groter dat hij er nog wel bij zal lopen.

In de geblesseerdenboeg zit nog even Joris Delle. Onze doelman liep een spierscheurtje op en is nog een tiental dagen out. Wat betekent dat hij zowel in Genk als tegen Union vermoedelijk nog niet op de bank zal zitten. Met Maxim Deman is die positie ook best goed ingevuld.

Voor de wedstrijd van komende zondag is er geen combiregeling. Je kan dus ook met de wagen naar Genk en een ticket kopen aan het loket daar.

Uiteraard kan je ook nog steeds met een supportersbus naar Limburg. Meld je aan bij United 19 of KVK Oost-Zwevegem/Wevelgem en zak met de bus af naar Genk.

Tot zondag!