WhatsApp Image 2022 09 03 At 6.39.35 PM
WhatsApp Image 2022 09 03 At 6.39.35 PM

Deugddoende 0-1 zege op Eupen

De verre verplaatsing naar Eupen was meteen het debuut van onze nieuwe coach Adnan Custovic. Die kon niet rekenen op de geschorste Vandendriessche. Selemani, Gueye en Bruno begonnen op de bank. In hun plaats kwamen Messaoudi, Mehssatou, Avenatti en Tanaka aan de aftrap. Tijdens de opwarming blesseerde Radovanovic zich, in zijn plaats kwam Silva.

03/09/2022
WhatsApp Image 2022 09 03 At 6.42.55 PM
WhatsApp Image 2022 09 03 At 6.42.55 PM

Logische brilscore aan de rust

Tanaka pakte al snel geel maar voor de rest had het wedstrijdbegin weinig te bieden. Peeters trapte een vrijschop dan wel over, het was de enige kans die kon genoteerd worden in de eerste twaalf minuten. Tijd voor Avenatti om de neus aan het venster te steken, maar hij knalde een goeie doorsteekpass op Eupen-keeper Moser.

Net voorbij het kwartier liet ook Lamkel Zé zich zien, maar zijn trap in de draai belandde naast de paal. De thuisploeg werd nu de betere ploeg, hoewel KVK het meeste balbezit had, en dat mondde uit in een schot van N’Dri die de linkerhoek uitkoos maar Ilic redde gevat. Marko trapte kort daarop ongelukkig tegen Nuhu, maar de bal caprioleerde gelukkig naast.

Kort voor de rust kregen de Kerels de beste kans van de match. Jeggo speelde de bal ongelukkig terug op zijn doelman, Messaoudi zat er goed tussen, maar hij kon de Eupense doelman net niet omspelen. Billal legde ook nog eens aan vanop goed dertig meter, zijn pegel zoefde maar net boven doel.

Logische 0-0 bij de rust.

WhatsApp Image 2022 09 03 At 6.31.28 PM
WhatsApp Image 2022 09 03 At 6.31.28 PM

Ingevallen Mbayo beslist de match

De tweede helft begon met dezelfde 22 spelers en startte met een kansje voor de Kortrijkzanen. Avenatti kopte de bal terug op Messaoudi die nogal onbeheerst afwerkte, maar ook nu kregen we een voorzichtig begin.

Custovic bracht dan maar Gueye en Selemani in plaats van Avenatti en Lamkel Zé in de ploeg en dat resulteerde bijna in een snelle goal, maar Watanabe poeierde de bal op Moser.

Snel naar de overkant waar Soumano eerst naast de kruising mikte, een kopbal van Lambert belandde bij een volgende aanval over doel. De thuisploeg kreeg trouwens de ene na de andere corner maar haalde daar weinig uit.

Tien minuten voor tijd klom de Veekaa dan toch op voorsprong. Selemani kaatste de bal goed tot bij de ingevallen Mbayo die alleen voor doel beheerst afwerkte : 0-1! Het Eupense slotoffensief stelde weinig voor, al had Ilic nog een goeie parade in huis op een poging van Magnee in de toegevoegde tijd. En zo speelden de Kerels uiteindelijk makkelijk de partij uit en zorgden ze voor de tweede driepunter op verplaatsing. Eerder al won KVK op het veld van Seraing.

Komende zaterdag ontvangt KVK in het Guldensporenstadion KV Mechelen. Aftrap om 16u. Ideaal moment voor een eerste thuiszege.

Koop hier je tickets voor KVK-KVM!
WhatsApp Image 2022 09 03 At 6.18.29 PM
WhatsApp Image 2022 09 03 At 6.18.29 PM

DIGEST

KAS Eupen speelde met Moser, Vangenechten, Peeters, Paeshuyse, Lambert, Christie-Davies (88′ Magnee), Davidson (88′ Magee), Charles-Cook (87′ Bitumazala), Jeggo (88′ Deom), Nuhu, N’Dri (59′ Soumano)
Bank: Deom, Magnee, Bitumazala, Magee, Kral, Soumano, Narudeen

KVK speelde met Ilic, Watanabe, Silva, Mehssatou, Dessoleil, Lamkel Zé (63′ Selemani), D’Haene, Keita, Tanaka, Avenatti (63′ Gueye), Messaoudi (73′ Mbayo)
Bank: Vandenbossche, Foubert, Challouk, Gueye, Selemani, Mbayo, Bruno

Goals: 81′ Mbayo (0-1)
Geel: Tanaka, Davidson, Lamkel Zé, N’Dri, Peeters, Nouhou, D’Haene