WhatsApp Image 2022 01 25 At 9.18.32 PM
WhatsApp Image 2022 01 25 At 9.18.32 PM

Derde gelijkspel op rij : 1-1 op Charleroi

KVK trok naar Mambourg op een mistige, koude dinsdagavond. Na het gelijkspel tegen Eupen verving Watanabe achteraan Sainsbury die met de nationale ploeg van Australië aan de slag was. Nieuwkomer Mehssatou begon op de bank. De geblesseerde Vandendriessche werd ook nu vervangen door Sissoko – Steven Verhamme

25/01/2022
WhatsApp Image 2022 01 25 At 9.16.17 PM
WhatsApp Image 2022 01 25 At 9.16.17 PM

Rougeaux scoort zijn eerste goal in vier seizoenen

KVK dat stilaan een stevige uitreputatie aan het uitbouwen is met zes matchen zonder verlies, begon aan de match zonder Selemani en Badamosi. Gevolg was dat het gevaar vooraan dus moest komen van Mbayo en Messaoudi. Die laatste scoorde tegen Eupen zijn eerste goal.

De studieronde zorgde voor een rustige, evenwichtige start maar al bij de eerste mogelijkheid stonden de rood-witten wel op voorsprong. Een perfect aangesneden corner van uitblinker Kadri werd door Rougeaux tussen drie Carolo’s heerlijk voorbij invallersdoelman Kamara gekopt: 0-1. Voor Lucas was het al geleden van 30 januari 2018 dat hij nog een scoorde. De eerste tegenprik van de thuisploeg was ei zo na goed voor de gelijkmaker, maar Ilic stond goed opgesteld bij een poging van Zaroury.

De goed georganiseerde defensie van KVK stond alert te spelen, maar bij de volgende kans van Charleroi stonden de bordjes wel gelijk. Kayembe leek buitenspel te staan, maar de VAR keurde de goal van Bayo toch goed : 1-1.

Stilaan werden de Zebra’s dominanter, maar het was Rougeaux die naast trapte. Messaoudi versierde ook nog een kansje maar besloot na een persoonlijke actie in de grote rechthoek te zwak en Kamara kon oprapen.

WhatsApp Image 2022 01 25 At 9.47.03 PM
WhatsApp Image 2022 01 25 At 9.47.03 PM

Evenwichtige tweede helft

Charleroi nam de tweede helft onmiddellijk in handen. Met veel druk naar voren zette het Ilic in de aanvangsfase een paar keer aan het werk maar Marco had weinig moeite met twee pogingen van Zaroury. Zorgan had kunnen koppen maar Bayo snoepte hem de kans af en Keyembes plaatsbal ging naast na een goeie soloactie van Morioka.

Het was even wachten op een tegenprik van de Kerels, Messaoudi zette zich goed door net voor het uur maar zijn assist zoefde voorlangs, een vervolg kreeg de kans niet. Die kwam er wel aan de overkant maar de schicht van Zaroury zoefde over doel. Ook Ilic liet zich nog eens zien, toen hij een mooie lob van Morioka toch nog onschadelijk kon maken.

Messaoudi werd naar de kant gehaald, Fixelles kwam hem vervangen. De Carolo’s zetten nu alles op alles, een overtreding van Rougeaux leverde een strafschop tegen op maar de VAR wiste die terecht uit. Watanabe riskeerde lijf en leden, maar voorkwam erger.

In de slotfase kregen Torp en Herrmann nog eens een kans. Jesaja liet zich gelden met een knal die een paar meter over ging, Viktors poging werd afgeblokt. Dichter kwamen de Kerels niet meer. Charleroi dreigde nog even met Bayo en daarmee hadden we ’t gehad.

Derde gelijkspel op rij dus, na eerdere puntendelingen tegen Gent en Eupen.

Zondagavond komt landskampioen Club Brugge op bezoek.
Koop je tickets voor die match hieronder.

Koop je tickets!

Samenvatting

WhatsApp Image 2022 01 25 At 9.33.21 PM
WhatsApp Image 2022 01 25 At 9.33.21 PM

Digest

RSC Charleroi speelde met Kamara, Ozornwafor, Zaroury (71′ Nkuba), Van Cleemput, Bessilé, Kayembe, Bayo, Zorgane, Morioka, Ilaimaharitra, Tchatchoua (82′ Benchaib)
Bank: Donnez, Petkevicius, Nkuba, Benchaib, Andreou, Knezevic, Chiacig 

KVK speelde met Ilic, Mbayo (83′ Torp), Rougeaux, Watanabe, Palaversa, Radovanovic, D’Haene, Kadri (83′ Herrmann), Moreno, Sissoko, Messaoudi (70′ Fixelles)
Bank: Deman, Herrmann, Ocansey, Fixelles, Torp, Bendianishvili, Mehssatou, Jonckheere

Goals: 14′ Rougeaux (0-1), 22′ Bayo (1-1)
Geel: Kadri, Tchatchoua, Rougeaux, Ilaimaharitra, D’Haene