WhatsApp Image 2021 12 04 At 6.52.43 PM
WhatsApp Image 2021 12 04 At 6.52.43 PM

Derbyverlies tegen Cercle : 0-2

Na de kwalificatie voor de kwartfinales in de beker kreeg KVK het bezoek van Cercle Brugge dat voorlaatste stond. Dewaele was gekwetst, Vandendriessche geschorst. Coach Belhocine koos voor Sissoko om Kevin te vervangen. Voor Sambou zijn eerste basisplaats. Ook Torp kwam aan de aftrap – Steven Verhamme

04/12/2021
WhatsApp Image 2021 12 04 At 7.06.01 PM
WhatsApp Image 2021 12 04 At 7.06.01 PM

Cercle dat de punten nodig had en vorig weekend van coach wisselde, startte met ex-Kerel Van Der Bruggen als kapitein. De bezoekers voortaan geleid door de Oostenrijker Thalhammer probeerden meteen druk te zetten met veel hoge ballen, maar de Kortrijkse defensie had er weinig problemen mee. Geleidelijk nam KVK het initiatief over, maar dat resulteerde niet in kansen.

Gueye die zowel in Eupen als tegen Oostende scoorde, viel nog voor het kwartier na een botsing geblesseerd uit en dat bleek toch wel een aderlating. Cercle begon geleidelijk aan meer te dreigen, maar de eerste goeie kans kwam toch van de Veekaa. Palaversa kreeg een open schietkans maar via Decostere ging de bal nog in corner. Die leverde een trap van Selemani op die nonchalant over schoot.

Het spel lag vaak stil en miste toch wat tempo. Dat leverde veel middenveldspel op en een uiteindelijk ook een doelpunt van Matondo. Die had eerst nog ver naast getrapt, maar zijn tweede poging ging wel binnen. Hij ging een hoop Kortrijkzanen voorbij en dropte de bal overhoeks achter Ilic in doel : 0-1.

KVK raakte maar niet in haar spel, Moreno zette wel eens goed door maar werd nog gestuit door Lopes die er geel aan overhield en geluk had dat hij bij een volgende fout niet werd uitgesloten. Een hoekschop van Torp werd door Rougeaux gedevieerd, maar er stak ook daar nog een Cercle-voet tussen.

De beste kansen waren nog voor de bezoekers maar Matondo vond Ilic op zijn weg en Rougeaux haalde een bal nog van de lijn : 0-1 halfweg en daar mocht KVK zeker niet om morren.

WhatsApp Image 2021 12 04 At 6.52.46 PM
WhatsApp Image 2021 12 04 At 6.52.46 PM

De tweede periode startte met meer drive en bezieling op en naast het veld. Beide ploegen gingen uitdrukkelijker voor meer aanvallende impulsen en dat kwam de spektakelwaarde ten goede. Matondo, de gevaarlijkste man bij groen-zwart, kapte zich goed vrij maar legde daarna de bal maar net naast. Kort daarop pegelde hij een schot op de vuisten van Ilic, Van Der Bruggen trapte hard op de lat. KVK onderging de wet van de sterkste, enkel Badamosi kon met een flauw kopballetje voor wat gevaar zorgen.

Belhocine greep in en bracht de kwieke Mbayo in die zich in de bekermatch positief had laten zien, maar de kansen bleven vallen aan de overkant. Een afgemeten kopbal van Daland verdween centimeters naast de paal.

KVK bleef moedig strijden maar voetbalde te krampachtig om de gelijkmaker na te jagen. De afwezigheid van Vandendriessche woog duidelijk zwaar. Badamosi verscheen plots aan de eerste paal maar hij besloot naast het doel van Didillon.

De goal viel niet toevallig aan de overkant na een keurig uitgespeelde aanval met Somers en Hotic waarbij die laatste de bal over Ilic lepelde en de goed gevolgde Matondo de bal over de lijn werkte: 0-2.

Cercle kon nu in een zetel voetballen en zowel Matondo als Vanhoutte kregen reuzenkansen om de partij definitief te beslissen maar beiden misten kort bij doel. Aan de overzijde werd een raket van Moreno nog in corner gekopt, dichter kwamen de Kerels niet meer.

Zo verloor de Veekaa voor het eerst na vijf matchen en kunnen ze zich komende zaterdag herpakken tegen OH Leuven. Aftrap om 16.15u.

WhatsApp Image 2021 12 04 At 7.57.33 PM
WhatsApp Image 2021 12 04 At 7.57.33 PM

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Moreno, D’Haene, Sainsbury, Rougeaux, Palaversa (76′ Messaoudi), Selemani, Sissoko (64′ Mbayo), Gueye (14′ Badamosi), Torp (76′ Fixelles), Radovanovic
Bank: Delle, Mbayo, Fixelles, Messaoudi, Badamosi, Bendianishvili, Jonckheere, Derijck

Cercle Brugge speelde met Didillion, Somers (90+1′ Sampers), Van der Bruggen, Daland, Utkus, Decostere, Hotic, Matondo, Velkovski (72′ Vitinho), Lopes (46′ Vanhoutte), Deman (56′ Millan)
Bank: Warleson, Sampers, Kanouté, Vitinho, Sousa, Vanhoutte, Millan

Goals: 28′ Matondo (0-1), 74′ Matondo (0-2)
Geel: Moreno, Lopes, Sissoko, Utkus, Velkovski, Millan