GJL 0466
GJL 0466

Denk aan vorig seizoen!

Remember 2 oktober 2022. Antwerp FC was de ongeslagen leider toen het op bezoek kwam naar het Guldensporenstadion. Uitslag: 2-1. Want alles kan!

07/03/2024

Het was een heerlijke wedstrijd met alles erop en eraan. Bij KVK stond Lamkel Zé op de linkerflank, uitgerekend met de Antwerpfans in de rug. De competitieleider knutselde vier doelkansen ineen maar Marko Ilic duwde alles weg.

En dan kwam het moment de gloire van Didier Lamkel Zé. Hij maakte een snelle rush over de linker veldhelft en duwde de bal uitgemeten in de voeten van de inlopende Felipe Avenatti. De Uruguayaan maakte beheerst af: 1-0.

Nog voor de rust werd het bij een nieuwe counter 2-0. Faiz Selemani infiltreerde doorheen het centrum van de defensie, de bal kwam via een paar benen weer in zijn loop terecht en hij maakte knap af: 2-0.

De tweede helft was zenuwslopend. Antwerp had nog geen enkel punt verloren, KVK had er broodnodig. Pas in de toegevoegde tijd kregen de bezoekers een doelpunt, een strafschop voor handsfout van Watanabe. Vincent Janssen kreeg het doekje voor het bloeden.

Elf nieuwe namen

Het is opmerkelijk dat niemand van het elftal dat toen startte een seizoen later nog voor KV Kortrijk speelt. Niemand, uitgezonderd Felipe Avenatti die zich vorige zondag ook al outstanding toonde tijdens het gewonnen duel met RWDM.

De ploeg van toen: Ilic – Sych, Watanabe, Radovanovic, D’Haene – Henen, Keita, Tanaka, Selemani – Avenatti, Lamkel Ze.

Op de bank zaten Tom Vandenberghe en Nayel Mahssatou. Met hen zes andere spelers die inmiddels het huis verlieten: Vandendriessche, Loncar, Benchaib, Mbayo en Messaoudi. Kadri en Bruno waren geblesseerd.

Vier thuiszeges sinds 2017

KV Kortrijk en Antwerp staan zaterdag voor de 60ste keer tegenover elkaar. Het begon allemaal tijdens het eerste seizoen van de Kerels in eerste klasse. Sinds Antwerp vanaf 2017 weer in de hoogste reeks acteerde, kwamen er alweer enkele pittige confrontaties.

Dat leidde intussen al tot 16 onderlinge wedstrijden waarvan KVK er 5 won en 2 keer gelijkspeelde. Eén keer werd gewonnen op de Bosuil, 0-1 op de tweede speeldag van het seizoen 2021-’22 met die heerlijke krul van Faïz Selemani in het slot van de partij.

Vier keer van de acht recente duels wonnen de Kerels in het Guldensporenstadion. Het begon in 2017-’18 met een 4-2 bekerzege met doelpunten van Stojanovic, Ouali en twee keer Perbet, en meteen daarop een 4-0 competitiewinst dankzij een goal van Ouali en liefst drie dankzij een zuivere hattrick van Teddy Chevalier.

Kwam dan de 2-0 winst een jaar later via Julien De Sart en… Felipe Avenatti plus natuurlijk die fameuze zege van vorig seizoen met alweer Felipe voor de afwerking.

Niet onklopbaar buitenshuis

Antwerp FC was dit seizoen zeker niet onklopbaar buitenshuis. Het verloor bij Anderlecht, Charleroi, Club Brugge, Genk en… Eupen. Het is daardoor nog niet helemaal zeker van een plaats bij de eerste zes. Antwerp heeft als gedeelde 3de 48 punten, dat zijn er 5 meer dan de 7de Gent.

KVK is na de winst tegen RWDM weer ‘in the mixer’  zoals Freyr Alexandersson dan zegt. De Veekaa staat nu gelijk met Eupen, op 2 punten van RWDM en op 5 van OHL. Dan is elk punt van goudwaarde op weg naar de Play Downs. Er resten in de reguliere competitie nog twee wedstrijden: zaterdag thuis tegen Antwerp, een weekend later uit bij Anderlecht. Goed voor twee lekkere potten voetbal.

Ik ben erbij