DSC 0045
DSC 0045

Deens talent voor KVK

Voor de tweede keer in de 50-jarige geschiedenis van KV Kortrijk komt een Deense talentknaap voor onze club spelen. Victor Torp komt over van FC Midtjylland dat hem vorig seizoen verhuurde aan Lyngby BK.

31/08/2021
Victor Torp Aankondigingsvisual
Victor Torp Aankondigingsvisual

Huur van FC Midtjylland

Victor Torp Overgaard is 22 jaar en heeft een contract tot 2025 bij FC Midtjylland. KVK huurt hem. Victor kwam uit bij alle Deense nationale jeugdploegen.

Torp is een jeugdspeler van de eersteklasser Midtjylland, de laatste vier seizoenen telkens eerste of tweede in de Superligaen. Hij werd als piepjonge speler twee seizoenen verhuurd aan tweedeklasser Fredericia en vorig seizoen aan Lyngby BK waarmee hij alle wedstrijden speelde. Dit prille seizoen startte hij bij Midtjylland maar werd dan wegens de aankomende buitenlandse transfer niet meer opgesteld.

DSC 0001 (1)
DSC 0001 (1)

Tweede Deen ooit

Victor is een 10, eventueel een 8. “Hij is een type dat we nog niet in onze kern hadden”, zegt sportief directeur Rik Foulon. Victor kan een bal bijhouden, kan tussen de lijnen voetballen, heeft een goede traptechniek en is vooral sterk in het geven van rechtstreekse en onrechtstreekse vrije trappen en hoekschoppen”, aldus onze sportief directeur.

Eén keer nog maar ging een Deense voetballer Victor voor. In het seizoen 1974-1975 speelde de lange spits Ole Nielsen voor KVK maar dat is haast een halve eeuw geleden. Nu heten wij Victor van harte welkom in onze stad en onze club.