P1105032
P1105032

De krijtlijnen van de nieuwe coach

Op donderdag 1 december stond een speciale editie van Werkgroep 19 op het programma. Onze nieuwe coach Bernd Storck en zijn assistent Matyas Czuczi maakten tijd om met enkele van onze abonnees in gesprek te gaan.

13/12/2022

14 abonnees waren op 1 december uitgenodigd op de club om met de nieuwe coachingstaf te overleggen en de visie van de coach te leren kennen en te ondervragen.

AMBITIE

Als introductie stelde de coach nog eens duidelijk dat er op korte termijn maar 1 ambitie kan zijn: de redding.

Alle neuzen moeten daarvoor in dezelfde richting staan. Spelers die daarbij het collectief niet vooropstellen zullen niet meer voorkomen in de plannen van de coach.

TIFO’S

Daarna was het de beurt aan de supporters om zichzelf te introduceren. Zo legden Yann Gabizon & Frits Dhaenens van sfeergroep United 19 hun rol uit in het opzetten van de sfeeracties & tifo’s in het stadion: “een nachtje doorbrengen in de Kouter komt al eens voor.

Het belang van het altijd groeten van de supporters werd door abonnees uit de familietribune duidelijk gemaakt “als voorbeeld voor de kinderen in de familietribune.”

De coach onderstreepte het belang van alle fans en hun steun richting de redding. Over het groeten van de supporters was Bernd Storck duidelijk: “Ik moet daarin het voortouw nemen om jullie te komen groeten. Als er terug successen geboekt worden, moet ik terug naar de achtergrond verdwijnen en de spelers in de spotlight laten staan.”

KEREL

De supporters kregen de kans om via een presentatie aan te geven welke punten voor hen cruciaal zijn richting de spelersgroep:

  • KEREL zijn betekent het uitstralen van passie & vanuit een underdog-positie vechtlust tonen.
  • Altijd respect tonen voor de fans en dicht bij hen staan, door hen bijvoorbeeld na elke wedstrijd te gaan groeten of na een zege in eigen huis nog eens terug te keren naar buiten om samen met de staantribune te vieren.
  • De Derby

Een overzicht en presentatie die meteen door de coachingstaf werden opgevraagd om nog eens extra aan de spelersgroep voor te leggen. Bernd Storck vulde nog aan: “We gaan hiermee aan de slag. Wij gaan er alles aan doen, maar de fans hebben ook ‘een job’ om ons erdoor te sleuren op moeilijke momenten en achter ons te staan. Daarom is dit gesprek ook belangrijk.”

RESPECT

Er volgde een gesprek tussen de coach en de supporters over verschilende punten, waaronder de vraag welke zaken hij op korte termijn al aanpaste.

De coach stelde respect voorop in zijn eerste stappen in de job: “Deze groep moet opnieuw vertrouwen uitstralen. Daarvoor moeten ze communiceren met en respect hebben voor elkaar. Zo kan je groeien van wedstrijd tot wedstrijd.

Zo zijn er bijvoorbeeld geen telefoons meer toegelaten in de kleedkamer om de communicatie te bevorderen.

VOETBAL

Uiteraard polsten de fans ook naar de veranderingen op sportief gebied. Bernd Storck legde meteen een aantal uitgangspunten op tafel: “Ik ben niet voor “shit” voetbal. Ik wil attractief voetbal brengen met pressing waarin spelers en supporters ook plezier kunnen hebben.”

“Dit team is echt heel goed. Zowel mentaal, fysiek als qua tactisch begrip. We moeten nu niet te complex spelen. De ploeg was tot nu toe te lang en te breed. We moeten compact spelen in balverlies en het veld breed maken in balbezit, los van in welk systeem we spelen.”

Qua gewilde versterkingen liet Bernd Storck niet al te veel in zijn kaarten kijken, maar hij gaf wel aan blij te zijn met de terugkeer van Kadri: “Hij traint terug volledig mee. Hij is een fantastische dribbelaar en is iemand die de laatste pass kan brengen.”