Custovic Site 2
Custovic Site 2

De eerste persconferentie van Adnan Custovic

“Ik ben optimist, ik heb vertrouwen, ik heb tijdens de eerste training gezien dat er inzet en intensiteit is bij de spelers. Ik heb al een plan in mijn hoofd,” zegt Adnan Custovic met veel overtuiging tijdens zijn eerste persconferentie als hoofdcoach van KV Kortrijk.

01/09/2022

Hij was bij KVK ooit al een jaar assistent-coach, maar nu leidt hij het team. Van die vorige passage als assistent van Yves Vanderhaeghe is bekend dat Adnan tactisch sterk is en als ex-aanvaller fel begaan was met de begeleiding van de offensieve spelers. “Ik ben niet meer dezelfde als toen”, zegt de Bosniër. “Ik heb intussen meer ervaring. Ik ben hoofdcoach geweest, ik was assistent van de nationale ploeg van Bosnië en ik werkte in China als assistent van Ivan Leko. Van hem heb ik enkele belangrijke details van het vak geleerd.”

EEN JAAR ZONDER GEZIN

In januari 2022 is hij vanuit China naar België teruggekeerd. “Ik had een jaar mijn vrouw en mijn drie kinderen niet meer gezien. Door de strenge coronamaatregelen in China zou ik niet tijdig kunnen terugkeren indien ik naar België kwam en daardoor kreeg ook mijn gezin nooit een inreis-visum. Na een jaar was het me echt te veel geworden.”

“Ik heb de indruk dat niet veel mensen wisten dat ik weer een vrije trainer was en weer in België vertoefde. Daarom bedank ik KV Kortrijk om me deze kans te bieden. Ik zal me volledig geven om de club bij te staan. Ik weet zeker dat er voldoende kwaliteit in deze ruime spelersgroep zit. Maar we moeten nu werken aan het collectief, dat kunnen we verbeteren.”

EEN RUSTIG JAAR

Donderdagmorgen elf uur leidde hij – na een kennismaking met de spelersgroep – zijn eerste training. “Zaterdag spelen we op Eupen. Er is niet veel tijd. Je kunt op donderdag niet met evenveel intensiteit starten als in het begin van de week. Maar ik heb toch enkele accenten gelegd”, aldus de nieuwe coach. Hij legde regelmatig het spel stil tijdens de trainingssessie om aanwijzingen te geven en posities te bepalen.

Adnan Custovic is optimist. “Ik voel veel energie in de groep. Mijn ambitie? Dat het een rustig jaar kan worden, zonder angst. Ik heb alle zes de wedstrijden van KV Kortrijk gezien op tv. Ik heb de spelers gezegd dat iedereen bij mij start vanaf nul, met gelijke kansen.”