GJL 3227
GJL 3227

"De eerste is héél belangrijk"

Karim Belhocine had in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd van het seizoen traditioneel afspraak met de pers. “De eerste wedstrijd is altijd heel belangrijk”, zei hij. “We spelen bovendien thuis en dat maakt het nog belangrijker.”

20/07/2022

De jongens van de pers wilden weten wat hij van zijn eerste tegenstander vindt. “OHL heeft in de voorbereiding bewezen dat het een sterke ploeg is die versterkt uit de zomer komt. We kennen onze opdracht, het is aan ons om onze start niet te missen”, aldus de hoofdcoach.

Of hij tevreden is van de voorbereiding? “Ja, we kenden goeie trainingen en een nuttige stage. De laatste twee wedstrijden – vrijdag in Oostende en zaterdag tegen Utrecht – waren interessant om te zien hoever we al staan. Tegen Utrecht (2-1) scoorden we twee mooie goals. Er waren pluspunten maar we zagen ook zaken die nog moeten worden aangepast.”

Interessant daarbij was de terugkeer van Pape Gueye die meer dan de helft van de vorige competitie out was na een knie-operatie. “Pape staat er weer. Met zijn afwezigheid bewees hij hoe belangrijk hij is voor de ploeg, nu hij er weer bij is, kan hij bewijzen dat we hem nodig hebben.”

Het was de journalisten opgevallen dat hij sommige spelers tijdens de aanloop op diverse posities had geplaatst. “Het gaat om voorbereidingswedstrijden en daarin moet je voorbereiden”, zei Karim. “We hebben nog niet op alle posities een dubbele bezetting en dan moet je dingen uitproberen voor het geval je tijdens de wedstrijd moet ingrijpen.”

Welke match verwacht Karim Belhocine zaterdag? “Een match waarin wij de bovenhand hebben. Een match waarin wij onze dominantie kunnen omzetten in doelpunten. Een match waarmee we een goede start kunnen maken en waarbij we meteen de steun van onze supporters kunnen verdienen. Met een zege kunnen wij het vertrouwen versterken. Ik reken vanaf de eerste minuut op onze fans om ons thuisvoordeel maximaal te benutten.”

Mee de ploeg vooruit stuwen zaterdag? Koop dan je tickets of abonnement via onderstaande link.

Koop hier je abonnement!