DSC 0601 2
DSC 0601 2

De confidenties van Jesaja Herrmann

“Voetbal zit in ons bloed”, zegt KVK’s nieuwe spits Jesaja Hermann. Zijn ene broer van 15 speelt bij Borussia Dortmund, zijn andere van 12 bij Hannover 96 en hij nu bij de A-kern KV Kortrijk. – Eddy Soetaert

16/07/2021
DSC 0601 2
DSC 0601 2

eerste doelpunt

Jesaja Herrmann heeft zijn eerste doelpunt gescoord. Het gebeurde tijdens de persconferentie. Liefst zes journalisten vuurden vragen op hem af, hij antwoordde met intelligentie maar soms ook met humor. Jesaja viel meteen in de smaak. Nu ook nog op het veld graag.

DSC 1023
DSC 1023

WOLFSBURG

“Herrmann is de naam van mijn stiefvader”, vertelt hij. Zijn vader is immers Charles Akonnor, die woont in Ghana en daar bondscoach is van de Ghanese nationale ploeg. Hij voetbalde bij FC Köln en VfL Wolfsburg. Eén keer ging Jesaja naar Ghana op bezoek.

Hij groeide op bij zijn moeder in Hannover, maar ging al op zijn vijftien spelen voor VfL Wolfsburg, een ex-club van zijn vader. “Toeval”, zegt hij. “Het had niets te maken met de passage van mijn vader bij de club zovele jaren eerder.”

DSC 0621
DSC 0621

KANS IN HET BUITENLAND

Jesaja is openhartig: “Ik kreeg niet meteen de kans om naar de A-kern van Wolfsburg te verhuizen. Ik voelde dat dit het moment was om een nieuwe stap te zetten. België staat bekend om het feit dat het jonge spelers kansen biedt. Ik wil er honderd procent voor gaan. Ik kon ook naar clubs uit de 2.Bundesliga, maar ik wou mijn kans gaan in het buitenland.”

Hij kent amper Belgen, alleen de ex-Anderlechtspits Nmecha omdat hij met diens jongere broer speelde bij de Duitse nationale ploeg van de U18. Hij zag ook nog nooit een Belgische voetbalwedstrijd. En of hij al van Kortrijk had gehoord, vroeg iemand van de pers. “Haha, neen, nog nooit.” Maar hij vindt het wel leuk wonen. Hij betrekt weldra een appartement in het centrum van de stad.

WhatsApp Image 2021 07 07 At 15.14.08
WhatsApp Image 2021 07 07 At 15.14.08

ROOD EN WIT

Zijn vriendin woont nog in Duitsland. “Zij komt samen met mijn moeder kijken naar de eerste wedstrijd tegen Seraing”, verklapt hij.

En naar welke spelers hij opkijkt? “Naar Romelu Lukaku en Thierry Henry.” En zijn favoriete club? “Arsenal”. Rood en wit. Dan zitten de kleuren al meteen goed.

Zijn eigen gaven en fouten kent hij ook. “Ik ben snel, doelgericht en tweevoetig. Ik spring ook hoog maar… ik kop nog niet goed.”

Rest de vraag of hij al speelklaar is voor de competitiestart, aangezien hij vorig seizoen door corona bij de beloften amper aan voetballen toekwam en ook na de trainingsstart bij KVK landde. “Ik ben er klaar voor,” zegt hij vol overtuiging.