KV Kortrijk – Standaard : Beker : Luka Elsner Foto VDB / BART VANDENBROUCKE
KV Kortrijk – Standaard : Beker : Luka Elsner Foto VDB / BART VANDENBROUCKE

De assistenten van Luka Elsner

Headcoach Luka Elsner leidt maandag de eerste training van KV Kortrijk en doet dat met een sterk vernieuwde staf. Uit de namen van de nieuwkomers, hun functies en hun kwaliteiten kun je meteen afleiden dat hij als moderne coach veel belang hecht aan data.

10/06/2021
Crocky Cup 16E 02/02/2021 Fotograaf ROMAEN Dominique
Crocky Cup 16E 02/02/2021 Fotograaf ROMAEN Dominique

Gekende staff

BART MEERT (53) blijft de rechterhand van Luka Elsner zoals hij dat vorig seizoen al was. Bart leidde het team toen Elsner na zijn komst vanuit het buitenland twee weken in quarantaine moest blijven.

PATRICK DEMAN (52) ex-keeper bij KV Kortrijk, blijft de keepertrainer van de club.

DSC 1115
Trainer x

SERGE COSTA (33)

Serge is de nieuwe T3 en zal focussen op de individuele ontwikkeling van onze spelers.

DSC 1110
DSC 1110

LEO DJAOUI (34)

Leo wordt de nieuwe physical coach.

DSC 1116
DSC 1116

THOMAS ADAMS (23)

Thomas was eerder al actief binnen onze jeugdacademie en wordt nu geïntegreerd bij de staf. Hij volgt er de fysieke data op.

JELMER PLATTEEUW (27)

Jelmer is de nieuwe performance analist bij KVK.

B64249130
B64249130

Duiding Sportief Directeur

Sportief directeur Rik Foulon geeft duiding bij de nieuwkomers:

“Leo Djaoui is master en doctoraat in de sportwetenschappen en hij zal als physical coach de spelers fysiek klaarstomen. Hij stond Luka al bij als physical coach bij Paphos FC, Union SG en SC Amiens.

Serge zal als T3 focussen op de individuele ontwikkeling van de spelers. Dit op technisch en tactisch gebied. Hij werkte al onder Luka bij Amiens SC en werkt samen met toppers als Matteo Guendouzi, Benjamin Pavard en Idrissa Gueye. ”

Thomas zal instaan voor het verzamelen en verwerken van de fysieke data. Hij was tot op heden actief binnen de KVK Jeugdacademie.”

Jelmer zal als performance analyst de tegenstander en eigen ploeg door middel van video-analyse ontleden. Jelmer was vorig seizoen als performance analyst actief binnen Club NXT.”