WhatsApp Image 2023 12 05 At 20.36.19
WhatsApp Image 2023 12 05 At 20.36.19

D-Day

Het is D-Day. Winnen is de boodschap tijdens de ontzettend belangrijke thuiswedstrijd tegen RWDM. Bij winst komt KVK op 2 punten van de Brusselaars en misschien wel gelijk met Eupen dat op bezoek gaat naar Anderlecht.

02/03/2024

RWDM heeft sinds 16 december niet meer gewonnen. Het versloeg toen STVV verrassend met 3-0. Coach was toen nog de Braziliaan Claudio Capaca die ook het team leidde bij het gelijkspel tegen KVK in november ’23. Ojo had er toen de score geopend maar zeven minuten later maakte Camara gemakkelijk gelijk met een kopbal aan de tweede paal.

Nog dit seizoen was RWDM op bezoek in Kortrijk voor de Croky Cup. De Brusselaars kwamen er toen onverdiend met 0-1 winnen dankzij een doelpunt van Reine-Adélaide in de 84ste minuut. Een waarschuwing! Ook zondag zal de bezoekende ploeg de kat uit de boom kijken en loeren op de counter zoals het toen met succes en met veel geluk deed.

Intussen is Bruno Irles de nieuwe trainer van RWDM. Onder zijn leiding speelde het team vorig weekend 1-1 gelijk in het degradatieduel met OHL.

Sterk tegen de concurrenten

Het is opmerkelijk dat de Brusselaars vooral tegen de andere degradatiekandidaten punten pakten. Zo wonnen ze op OHL en op Eupen.

Abdou Sissako zal dit keer niet tegenover zijn broer Moussa staan. Die liep een zware knieblessure op en is voor vele maanden out. Ook de andere centrale verdedigers Sarr en Klaus zijn geblesseerd. Wel present is de ex-Kortrijkzaan Xavier Mercier.

Let niet enkel op ex-Oostendenaar Biron, terug erbij na blessure, maar ook op Gueye. Tom Vandenberghe hield hem in Molenbeek – oog in oog met de spits – tot drie keer toe van een doelpunt.

Massimo Bruno kent alvast nog de weg naar doel: hij scoorde vorig seizoen twee keer toen de Kerels voor de Beker op bezoek bij de toenmalige tweedeklasser met 1-3 gingen winnen. Messaoudi zorgde voor de derde goal.

Als er van wel eens van een ‘zespuntenmatch’ wordt gesproken: dit is er een.

Ik ben erbij!