AA Gent – KV Kortrijk : Yves Vanderhaeghe Foto VDB / BART VANDENBROUCKE
AA Gent – KV Kortrijk : Yves Vanderhaeghe Foto VDB / BART VANDENBROUCKE

Coach: 'Hun spelerskern is versterkt."

Naar aanloop van de competitiewedstrijd tegen KAS Eupen van vrijdag 21/08 om 19u00 sprak coach Vanderhaeghe de verzamelde pers toe.

21/08/2020
Yves
Yves

Overwinning op Gent

Onze coach blikt nog even terug op de overwinning op KAA Gent. “De drie punten die we verloren hebben tegen Waasland-Beveren, hebben we terug gewonnen op Gent. We hebben nu een positief gevoel. De sfeer was dan ook goed deze week. We hebben genoten van de afgelopen trainingsweek. We hebben nu opnieuw het vertrouwen, maar beseffen ook wel de ernst van de wedstrijd tegen Eupen”, aldus Yves Vanderhaeghe.

Thuiswedstrijd tegen Eupen

“De discipline en de strijd die we op Gent toonden, moeten we nu ook thuis tegen Eupen tonen. Tegen Eupen winnen is een lastige opdracht. In de competitie is het altijd een tijdje geleden dat we nog wonnen van Eupen. Vorig seizoen lukte het ons wel in de Beker“, zegt onze coach.

Van onderschatting is dus zeker geen sprake bij Yves Vanderhaeghe. “Eupen is ambitieus. Ze haalden enkele ronkende namen in huis. Na twee speeldagen hebben ze misschien maar één op zes, maar ze waren wel heel dominant op Leuven. Ze gingen ook vol hun kans tegen Club Brugge. Ze verloren wel met 0-4, maar die score was wel wat overdreven.”

Eupen heeft ook al stevig uitgehaald op de transfermarkt. “Hun spelerskern is zeker versterkt. Ze hebben heel wat snelheid vooraan. In het middenveld hebben ze met Peeters iemand die heel dominant aan de bal is en achterin hebben ze met Poulain en Amat stevige verdedigers”, aldus Vanderhaeghe.

Blessures

Yves Vanderhaeghe geeft ook een update over de blessure van enkele spelers. “Terem Moffi zal zeker niet spelen tegen Eupen. Hij heeft namelijk een scheurtje in de hamstring. Volgende week moeten we nog afwachten. Ook Kristof D’haene trainde voor de eerste keer met de bal, wel nog zonder contact. De match tegen Eupen is dus ook nog te vroeg.”

De situatie rond nieuwkomer Sainsbury is nog een vraagteken. “Het is ook nog wachten op de uitslag van de covidtest van onze nieuwe transfer (Trent Sainsbury). Misschien kan hij nog de groep aansluiten.”