KVK Cha1
KVK Cha1

Charleroi maatje te groot voor KVK

Na het eerste punt in vier matchen wijzigde de jarige Vanderhaeghe zijn team maar op één positie om Charleroi te bekampen.
Ocansey kwam terug in de ploeg en daardoor begon Jonckheere op de bank.

30/01/2021
KVK Cha2
KVK Cha2

Selemani laat gelijkmaker liggen

We kregen een lange studieronde met twee ploegen die op zoek waren na een zege. Charleroi dat met 1 op 18 naar het Guldensporenstadion was afgezakt, nam het initiatief in handen in een wedstrijdbegin waarin weinig kansen te zien waren.

Het eerste was voor de thuisploeg waarbij Selemani een corner trapte en de bal via Gano tot bij Derijck kwam, die van dichtbij op Descamps besloot. Aan de overkant was het al meteen prijs voor de Carolo’s. Een steekbal van Morioka bereikte Rezaei die Gholizadeh perfecte bediende en de Iraniër deponeerde de bal naast Ilic in doel : 0-1.

De Kerels zochten gaatjes in de sterk georganiseerde bezoekende defensie maar verder dan veel middenveldspel kwamen ze niet. Ze kregen wel balbezit maar de hardwerkende Paleversa en Selemani konden de spitsen niet bereiken. Stilaan kreeg Charleroi het veldoverwicht terug en ei zo na verdubbelden de Waaltjes hun voorsprong, maar de bal van Gholizadeh ging voorlangs.

We gingen rusten met 0-1, al kreeg Selemani twee minuten voor rust dé kans op de gelijkmaker toen hij totaal vrijstaand een bal van Rougeaux niet in doel kon koppen.

KVK Cha3
KVK Cha3

Kerels ondergaan wet van de sterkste

Het eerste doelgevaar na de rust kwam al snel van KVK. Ocansey gooide de bal vanop links voor doel en de kopbal van Chevalier, voor het eerst weer met ‘zijn’ rugnummer 9, was goed geplaatst maar Descamps reageerde gevat.

Het gaf de Kerels moed, maar die zonk hen terug in de schoenen toen Charleroi op een diefje de 0-2 lukte. Een hoekschop van Gholizadeh werd door Gano weggekopt maar Fall stond klaar om de afvallende bal in de vlucht binnen te trappen.

Toen Derijck werd uitgesloten nadat Gholizadeh alleen op doel afging, werd de opdracht er alleen maar moeilijker op. Meer nog, bij de eerstvolgende bezoekende aanval mochten de boeken helemaal dicht. Kayembe bediende Fall die de 0-3 voorbij Ilic inkopte en de mission impossible voor de thuisploeg was een feit. Kort daarna kopte Rougeaux ook nog een bal van Desolleil van de lijn.

Coach Vanderhaeghe ging wisselen en bracht Gueye in de plaats van Gano, nadat eerder al Badamosi en Jonckheere het veld op mochten in plaats van Sainsbury en Palaversa.

De Kerels bleven met de nieuwe krachten verwoed op zoek gaan naar de eerredder en die kwam er ook tien minuten voor tijd. Selemani stuurde Gueye goed diep en Pape scoorde vanuit een scherpe hoek een beauty: 1-3. Bijna diepte Charleroi de score nog verder uit maar de goal van Teodorczyk werd uiteindelijk nog afgekeurd. Ook Bruno liet een vierde doelpunt liggen in de extra tijd.

Dinsdagavond speelt KVK voor de beker. Om 20u kijken de rood-witten dan Lommel uit 1B in de ogen.

KVK Cha4
KVK Cha4

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Derijck, Dewaele, Makarenko, Ocansey, Chevalier (75′ Van Den Bossche), Selemani, Sainsbury (58′ Badamosi), Rougeaux, Palaversa (58′ Jonckheere), Gano (67′ Gueye)

Bank: Jakubech, Badamosi, Sissoko, Van Den Bossche, Jonckheere, Hines-Ike, Gueye

Charleroi speelde met  Descamps, Botaka, Vranješ (77′ Teodorczyk), Dessoleil, Kayembe, Gholizadeh (77′ Malungu), Gillet, Benchaib, Morioka (66′ Ilaimaharitra), Fall (72′ Bruno), Rezaei (66′ Nicholson)

Bank: Penneteau, Nicholson, Malungu, Hendrickx, Ilaimaharitra, Berahino, Bruno, Teodorczyk

Goals: 22’ Gholizadeh (0-1), 55′ Fall (0-2), 61′ Fall (0-3), 80′ Gueye (1-3)
Geel: Benchaib, Jonckheere
Rood: Derijck