WhatsApp Image 2021 11 06 At 6.49.24 PM
WhatsApp Image 2021 11 06 At 6.49.24 PM

Billijk gelijkspel tegen rode lantaarn

Na het knappe gelijkspel op Standard moest coach Belhocine sleutelen aan zijn team door de schorsing van D’Haene en de blessure van Ocansey. Rougeaux kwam in de ploeg en fungeerde als linksachter. Door zijn lange staat van dienst bij de Kerels werd hij ook kapitein. Palaversa, terug uit schorsing, dreef Fixelles naar de bank. – Steven Verhamme 

06/11/2021
WhatsApp Image 2021 11 06 At 6.49.25 PM
WhatsApp Image 2021 11 06 At 6.49.25 PM

Eerste helft zonder goals

De vorige confrontatie tussen de Kerels en de Mannekes eindigde op een vooroorlogse 5-5 in een wedstrijd zonder publiek. De supporters konden alleen maar hopen op een herhaling van dat doelpuntenfestival.

De bezoekers, die vorige week hun eerste zege pakten, begonnen zelfverzekerd en namen onmiddellijk het initiatief in handen. Dat leidde al gauw tot een gevaarlijke standje voor doel waarbij Shankland de bal op een te mooie manier in doel wou werken en daarbij snel geel pakte toen hij Radovanovic neerhaalde.

KVK was niet van zijn melk en reageerde onmiddellijk. Eerst via een kopballetje van Vandendriessche dat wat kracht miste, gevolgd door een lobbal van Sainsbury met het hoofd die maar net over ging.

Net voor half weg was Selemani tweemaal dicht bij de openingstreffer. Eerst probeerde Faiz het met een retro die Vanhamel dwong tot een goeie save, kort daarna trapte onze Comorees naar de kruising, dit keer waren de vuisten van de Beerschot-keeper de spelbreker.

KVK had nu de match volledig in handen, het was alleen wachten op het verlossende doelpunt. Dat viel verrassend genoeg bijna aan de overkant toen Shankland de bal goed meenam en Ilic een corner moest toestaan.

Snel terug naar de overkant waar Gueye zich nog eens liet zien maar zijn trap voorlangs zag gaan, een schot van Dewaele werd afgeblokt door de paars-witte defensie. Zonder doelpunten gingen we de rust in.

WhatsApp Image 2021 11 06 At 6.49.25 PM (1)
WhatsApp Image 2021 11 06 At 6.49.25 PM (1)

Toch weer Selemani

Belhocine en Torrente kozen voor dezelfde elf bij het begin van de tweede helft die de drive van de start van de eerste periode toch wat miste. Het was zoeken en wroeten voor beide teams die de juiste opening zochten maar niet vonden. Moreno knalde onbesuisd over toen Caicedo weggleed, maar dichter kwamen de Kerels niet.

Beerschot rook bloed en een doelpunt en kwam ook op 0-1 toen Shankland in de grote rechthoek door Gueye werd neergeduwd en Holzhauzer op penalty de voorsprong realiseerde. KVK moest nu komen maar een goeie aanval werd tot drie keer onderbroken, waarbij Beerschot nog maar eens geel pakte.

Alioui kwam in de plaats van Moreno en later ook Mbayo voor Kadri, maar beterschap leverde dat niet op. Selemani trapte centraal op doel maar Vanhamel pakte klemvast.

De tijd begon te dringen, het spel ging snel over en weer maar door iets te veel slordigheden raakte Kortrijk niet tot in de zone van de waarheid. Beerschot slaagde daar wel in toen Noubissi eerst tegen de lat knalde en kort daarop op Ilic knalde. In de slotfase werd KVK dan toch beloond voor haar moed en ijver toen Selemani de bal met een harde knal voorbij Vanhamel kreeg : 1-1. Alioui’s poging verdween nog in corner, Vandendriessche knalde over.

Na de interlandbreak wacht de trip naar Anderlecht.

WhatsApp Image 2021 11 06 At 6.49.21 PM
WhatsApp Image 2021 11 06 At 6.49.21 PM

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Dewaele, Sainsbury, Radovanovic, Rougeaux, Moreno (67′ Alioui), Palaversa, Vandendriessche, Selemani, Kadri (78′ Mbayo), Guèye
Bank: Delle, Mbayo, Fixelles, Badamosi, Bendianishvili, Alioui, Jonckheere, Derijck

Beerschot speelde met Vanhamel, Dom, Halaimia, Radic (90+2′ Konstantopoulos), Bourdin, de Smet (46′ Coulibaly, 72′ Suzuki), Holzhauser (90′ Sanyang), Pietermaat, Caicedo, Vaca, Shankland (61′ Noubissi)
Bank: Biebauw, Sanyang, Konstantopoulos, Belhadj, Coulibaly, Suzuki, Noubissi

Goals: 56′ Holzhauzer (pen) (0-1), 89′ Selemani (1-1)
Geel: Shankland, de Smet, Halaimia, Gueye, Vaca, Bourdin
Toeschouwers : 5800