WhatsApp Image 2023 02 19 At 19.13.46

Billijk 2-2 gelijkspel tegen Anderlecht

In een goed volgelopen Guldensporenstadion ontving KVK op een zondagavond Anderlecht. Een erg belangrijke wedstrijd voor beide teams die elk punt goed konden gebruiken.

Na de knappe zege op Standard wijzigde coach Storck zijn ploeg maar op één positie. De geschorste Avenatti werd vervangen door Gueye.

19/02/2023
WhatsApp Image 2023 02 19 At 19.01.28

Onvoldoende beloond na knappe eerste helft

De Veekaa kon mits een overwinning een gouden zaak doen in het klassement na de nederlaag van Eupen en de gelijke spelen van Seraing, Waregem en Oostende. Dat moest dan wel gebeuren tegen een tegenstander in vorm (10/12) die erg offensief begon.

Dat leidde al meteen tot dreiging voor het doel van Vandenberghe die een paar keer Raman en Slimani voor zijn doel zag opduiken. Bij de eerste echte goeie kans van de ex-Kerel redde Tom uitstekend met een voetreflex. Snel naar de overkant met D’Haene die heerlijk werd afgezonderd door Mehssatou maar oog in oog met Verbruggen te lang twijfelde en daarna Gueye niet goed genoeg bediende.

De match, aandachtig bekeken door de nieuwe bondscoach Tedesco, bleef erg aangenaam om volgen. Ashimeru mocht randje buitenspel doorgaan maar vond opnieuw een prima keepende Vandenberghe op zijn weg.

Halfweg waren we toen Wasinski met een listig balletje Gueye alleen voor doel afzonderde maar Verbruggen stond goed opgesteld en weg was de reuzekans. Die kwam er kort daarop ook aan de overkant maar Slimani besloot toch nog naast.

Het tempo bleef hoog en het regende kansen. Een strakke voorzet van D’Haene werd voor doel net gemist door Gueye, in de herneming dwong Selemani de Anderlecht-keeper tot een ultieme save.

Vijf minuten voor de rust klommen de Brusselaars dan toch op voorsprong. Een hoekschop werd teruggelegd voor de voet van Dreyer en die zette met een streep zijn ploeg op voorsprong: 0-1. Op slag van rust mistte Henen dé kans op de gelijkmaker toen een bal alles en iedereen voorbij ging en David te slordig over besloot.

0-1 bij de rust.

WhatsApp Image 2023 02 19 At 19.04.29 2

Zure gelijkmaker

Anderlecht haalde bij aanvang van de tweede helft het tempo uit de wedstrijd, maar dat was buiten de Kerels gerekend. Die gingen met een groot hart op zoek naar de gelijkmaker die er ook kwam nog voor het uur. Messaoudi zette zijn turbo aan en spurtte naar doel, Verbruggen redde eerst nog, maar in de rebound trof Kadri raak : 1-1! Kort daarop werd Billal met een hamstringblessure vervangen door Regali.

De Kerels hielden de druk hoog en dat loonde in minuut 66. Een bal van Selemani belandde aan de tweede paal bij de vrijstaande Silva die makkelijk binnenduwde : 2-1! De bezoekers moesten nu komen, KVK kon loeren op de counter en Gueye trapte op Verbruggen. De ingevallen Amuzu had beter moeten doen en mikte op Vandenberghe.

De 3-1 bleef in de lucht hangen maar het was Anderlecht dat tegen de gang van het spel in op gelijke hoogte kwam. Murillo strafte een te korte terugspeelbal van D’Haene af en liep met de bal in doel : 2-2. We kregen nog een spannende slotfase maar gescoord werd er niet meer, al trof Slimani nog het zijnet en kopte Ashimeru nog voorlangs.

Vrijdag wacht de levensbelangrijke derby in Zulte, op zaterdag 4 maart ontvangen de Kerels Charleroi. Aftrap om 16u.